Haberler

Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Suç Duyurusu

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle hakkında yapılan suç duyurusuyla ilgili "takipsizlik" kararı verildi.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle hakkında yapılan suç duyurusuyla ilgili "takipsizlik" kararı verildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır'da avukat Ercan Ezgin'in suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "yetkisizlik" kararı vererek gönderdiği dosyada incelemesini tamamladı.

Başsavcılık, Ezgin'in, 22 Haziran'da Balyoz davasında tahliye olan Doğan'ın Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusuna ilişkin kararında, sözlerin aşağılama boyutuna ulaşmadığını belirtti.

Soruşturmaya konu olayda sözlerin halkın büyük bir kesimi tarafından benimsenen İslamiyetle ilgili olarak alenen yorum yapıldığının görüldüğü kaydedilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Kişinin söz konusu inancı kendi algılayışına göre tevilinden ibarettir. Bununla ilgili olarak inananlara yönelik tahkir içeren herhangi bir ifadesinin anılan beyanatta geçmiyor. Kişinin hangi dine inanacağı ya da inandığı dine ilişkin nasıl yorumda bulunacağı hususunun bireyin vicdanı ile mahduttur. Benimsenen bir din ile ilgili hakaret içeren bir ifade kullanmadığı müddetçe inanca yönelik olarak algılayışının tezahürünün doğruluğunu veya yanlışlığını irdeleme yargının görev alanı dışında kalıyor. Bu nedenle açıklamaların suçun yasal unsurlarına temas etmediği anlaşıldığında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir."

Karara tepki

Avukat Ezgin, takipsizlik kararına itiraz edeceklerini belirterek, "Bu karar asla kabul edilecek, laiklik ilkesi arkasına sığdırılacak bir karar değildir" dedi.

"Doğan'ın basın önünde kullandığı bu ifadeler toplumda inanç çatışmasını oluşturan, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak" diyen Ezgin, şöyle konuştu:

"Doğan'nın beyanları ve hakkında verilen takipsizlik kararını ikinci bir Charlie Hebdo vakası olarak görüyorum. Laiklik insanlara din ve vicdan hürriyetidir ancak başkasının dini değerlerini aşağılama veya küçük düşürme hakkını vermez. Bu sözler, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü yok edecek, kamplaşmaya sebep olacak, inananla inanmayanı karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımıştır."

Doğan, 22 Haziran'da Balyoz davasında tahliyesinin ardından Silivri Cezaevi'nden çıkışında gazetecilere "7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan var mı?" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Silivri Cezaevi Çetin Doğan Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title