Haberler

Emekli Öğretmenin Sanat Aşkı

Malatya’nın Darende ilçesinde yaşayan Emekli Öğretmen Fikri Çalışkan’ın yaptığı minyatürler ilgi görüyor.

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan Emekli Öğretmen Fikri Çalışkan'ın yaptığı minyatürler ilgi görüyor.

Hobi olarak bu işe başladığını ifade eden Fikri Çalışkan, emekli olduktan sonra kendi imkanları ile sanat ile uğraşmaya başladığını söyledi. Yaklaşık 5 yıldır bu tür minyatürleri yaptığını belirten Çalışkan, "Amacım ilçemizin turizmine katkıda bulunmak ve gençlere sanatı sevdirmek" diye konuştu.

Yeni eserler de yapmaya başladığını belirten Çalışkan, "Bu eserleri yaparken kimsenin yapamadığı kaya, taş, kum, çakıl, yosun ve doğadan bulduğum malzemelerle ortaya çıkartım. İnşallah ileride daha güzel eserler yapmaya çalışacağım" ifadelerinde bulundu. Kimseden maddi ve manevi destek almadığını kaydeden Çalışkan, "Bir eğitimci olarak gençlere güzel hatıralar bırakmak istiyorum. Gençlerde önemli bir isteğim var. Sanatı sevmelerini ilgi duymalarını istiyorum" diye konuştu.

Sanatın tıpkı müzik gibi insan ruhuna işlediğini belirten Çalışkan, yapmış olduğu eserleri kendi bahçesine yaptığı sanat evinde sergiliyor. Bugüne kadar 27 minyatür çalışması yapan Çalışkan'ın özellikle Pamukkale, Sümela Manastırı, Konya Mevlana, Darende Somuncu Baba, Günpınar Şelalesi ve Şanlıurfa Balıklı Göl Minyatürlerine ilgi büyük. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Darende Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title