Haberler

Emekli Öğretmenden, İş adamı Cengiz Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

Selami Yıldırım, yolsuzluk operasyonu kapsamında yapılan dinlemelerde küfür ettiği öne sürülen işadamı Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eskişehirli emekli öğretmen Selami Yıldırım, 17 Aralık'ta düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında yapılan dinlemelerde küfür ettiği öne sürülen işadamı Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldırım, savcılığa verdiği dilekçesinde Türk milletine hakaret ettiği iddia ettiği Cengiz'in cezalandırılmasını istedi.

"TÜRK MİLLETİNE HAKARET ETTİ"

Emekli öğretmen Selami Yıldırım, Eskişehir Cumhuriyet savcılığına dilekçe vererek işadamı Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu. Cengiz'in Türk milletine hakaret ettiğini savunan Yıldırım, kendisinin de bu milletin bir ferdi olduğunu belirtti.

"ONURUMA DOKUNDU"

2 kişi arasında geçen konuşmanın yasal dinlemeyle kayıt altına alındığını ve daha sonra da bunun internet siteleri ve gazetelerde yayınlandığını ifade eden Selami Yıldırım, Cumhuriyet savcılığına verdiği dilekçesi şöyle: "Yolsuzluk operasyonu kapsamında hakim kararına istinaden yapılan teknik takipte; iktidardan yüklü miktarda ihale aldıkları sonradan ortaya çıkan iki müteahhidin konuşmaları sırasında; 'Bu milletin ..... koyacağız' denilmek suretiyle Türk milletine hakaret edilmiştir. Ben de bu milletin onurlu bir ferdi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de vatandaşıyım. Telefon konuşması sırasında ve iki kişi arasında geçen bu konuşma, yasal dinlemede elde edilen kayıtların yayınlanması ile ülkede herkesin duyması sonucunda aleniyet kazanmış ve suç bütün unsurlarıyla oluşmuştur. Bu fakir milletin vergilerinden ödenen kamu harcamalarından aslan payını alıp, dönüp bir de '...... koyacağız' şeklinde galiz biçimde küfür ve hakaret eden bu şahsın hakareti onuruma dokunmuş ve haysiyetimi kırmıştır. Derin üzüntüme sebep olan bu suçu işleyen kişinin bu akıl dışı davranışının ibret vesilesi olmasını sağlayacak bu soruşturma aynı zamanda yargı tarihinde önemli bir örnek olacaktır. Suçun uzlaşma hükümlerine tabi olması dolayısıyla; Milletime ahlaksızca küfür eden bu şüpheli ile uzlaşmayacağımı peşinen bildiriyor ve uygulanmasını da istemiyorum. Yayınlanmak suretiyle aleniyet kazanan 'Bu milletin ..... koyacağız' şeklinde sövmek suretiyle bu milletin şerefli bir mensubu olan şahsıma hakaret eden kişi hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesine göre cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Yıldırım Mehmet Cengiz Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

MARDİNLİ METİNbeyazit_metin@hotmail.com:

ORHAN EROĞLU sende bu milletin ferdisin önce kendi adına tepki ver bırak Tayyip Erdoğan'la uğraşmayı unutma her koyun kendi bacağından asılır

2
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title