Haberler

Emekli Öğretmen, Gök Taşı Bulduğunu Öne Sürdü

Güncelleme:

Amasya'da yaşayan emekli öğretmen Ali Bal, bulduğu biri 400 ve diğeri 350 gram ağırlığında iki taşın gök taşı olduğunu öne sürdü.

Amasya'da yaşayan emekli öğretmen, bulduğu iki taşın gök taşı olduğunu iddia etti.

"FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ TAMAMEN TAŞIYOR"

Biri 400 ve diğeri 350 gram ağırlığındaki taşları mercek altına alan emekli öğretmen Ali Bal, "Meteor olduğu anlaşılıyor. Kimyasal yapısında demir, alüminyum ve benzeri elementleri büyük oranda üzerinde taşıyorlar. Gök taşlarının fiziksel özelliklerini tamamen taşıyor. Kimyasal özelliklerini de tahlil ettikten sonra gök taşı olduğu kesinleşecek" dedi.

"YAKLAŞIK 45 BİN DOLAR DEĞERİNDELER"

Şehir merkezinde ve köylerdeki okullarda 35 yıl süreyle öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra dönem sonunda emekliye ayrılan fen bilgisi öğretmeni Bal, "Gramını 60 dolardan pazarladıklarını duydum. Şu anda elimizdeki bu gök taşları da yaklaşık 750 gram geldiğine göre eğer Bingöl hesabı yaparsak yaklaşık 45 bin dolar civarında bir değer kazandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

"200 PARÇALI FOSİL KOLEKSİYONUNA SAHİBİM"

Kendisine ait 200 parçalı bir fosil koleksiyonu da bulunduğunu ve öğrencileriyle sergiler açtığını anlatan Bal, "Satmayı düşünmüyorum. Tamamen koleksiyon sevdası var bende. Onları bir arada tutmak bana haz veriyor. Fosil koleksiyonumun içerisinde meteor taşlarının da olması bana ayrı bir haz veriyor" şeklinde konuştu.

"HER SİYAH TAŞ GÖK TAŞI DEĞİLDİR"

Bingöl'de köylülerin arazilerde arayıp bulduğu gök taşı haberlerini izlediğini söyleyen Bal, "Amasya ve çevresinde meteor ve gök taşı var. Tabi bu aramayla oluyor, keşfetme ile oluyor. Tanımayla oluyor. Her siyah taş gök taşı değildir ya da meteor değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Bal Bingöl Amasya Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (3)

Amedli:

Her gördüğünüz sakallıyı dedeniz sanmayın

5
0
yanıtYanıtla
GÖYNÜCEKLİ:

LA ŞAPŞAL BU ADAMI DAHA ÖNCE DİNAZOR YUMURTASI BULDU DİYE HABER YAPMADINMI SEN

4
0
yanıtYanıtla
bıngol:

gok tasıdır aynsını bıngolde cok gorduk ma sımdı para etmıyor bende bır kıloya yakın var

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title