Haberler

Emekli Öğretmenden "Emekli"Lere Gönüllü Ingilizce Dersi

İzmir'de uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Pınar Özeren, kendisi gibi emekli olan ve aşı 51 ila 82 arasında değişen öğrencilerine gönüllü olarak dil öğretiyor.

TEZCAN EKİZLER - İzmir'de uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Pınar Özeren, kendisi gibi emekli olan ve aşı 51 ila 82 arasında değişen öğrencilerine gönüllü olarak dil öğretiyor.

İki çocuk ve bir torun sahibi Özeren (66), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıl boyunca ortaokul ve lisede öğrenciler yetiştirdiğini, emekli olduktan sonra 3 ay evde oturabildiğini anlattı.

Yıllarca eğitim hayatının içerisinde yer aldıktan sonra okuldan ayrı kaldığı 3 aylık dönemde kendi durumundaki emeklilerin aklına geldiğini ve onlar için yeniden tahtanın önüne geçtiğini dile getiren Özeren, 11 yıldır gönüllü öğretmenlik yaptığını ifade etti.

Özeren, son 7 yıldır Balçova Belediyesinin tahsis etttiği yerde 40 öğrencisine haftanın iki günü İngilizce dersi verdiğini, öğretmenliğin özverili bir meslek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İnsan ve çocuk sevginiz varsa bu mesleği yaparsınız. Emekli olduktan sonra 3 ay evde oturdum ve bu haldeki emeklilerin durumlarına üzülerek yeniden öğretmeye başladım. İnsan her yaşta öğrenir ve öğretir. İngilizce öğreterek hem kendi bilgilerim taze kalıyor hem de emeklilerin bir şeylerle uğraşıp hayata tutunmaları sağlanıyor. Sağlıklı olduğum sürece ders vermeye devam edeceğim."

Emeklilerin yabancı dil eğitimiyle birlikte hafızalarını diri tuttuklarına dikkati çeken Özeren, "Yabancı dil öğrenmenin Alzaymır hastalığında ve yaşlılığı geciktirmede en etkili yöntemlerden biri olduğu uzmanlarca söyleniyor. İngilizce kursuna gelenler ilk zamanlarda 'Her şeyi unutuyoruz' diyorlardı ama şimdi gözlemlediğim unutmaları azaldı. Ödevlerini ve İngilizce konuşmayı unutmuyorlar. İngilizce kelime bilgileri 3 bini buldu. Evde oturarak bu kadar kelimeyi öğrenebilirler mi?" sözlerine yer verdi.

Kursun en yaşlısı 82 yaşında

Kursun en yaşlı öğrencisi Türköz Özgüler (82), 45 yıl Almanya'da yaşadıktan sonra 2008'de Türkiye'ye döndüğünü, Kanada'da hayatını kaybeden abisinin mezarına gittiğinde İngilizce bilmediği için zorlandığını dile getirdi.

Kursa üç yıl önce katılan Özgüler, artık İngilizce konuşup, yazabildiğini ifade ederek, "Arkadaşlarımın önerisiyle geldim. Almanca biliyorum ama İngilizceye kabiliyetim yoktu. Kurs sayesinde artık çat pat İngilizce konuşuyorum. Yeni kitaplar aldım. Kızılderililerin hayatları çok ilgimi çekiyordu artık İngilizce kitaplarını okuyabiliyorum. Herhalde bastonla buraya gelmeye devam ederim." diye konuştu.

Kursun en genci Leyla Yıldıran (51), öğrendiği İngilizce sayesinde yurt dışındaki erkek kardeşinin yanına gittiğinde daha güzel vakit geçirdiğini belirterek, "Artık İngilizce hayatımın olmazsa olmazı. Bu kurs bize terapi gibi oluyor. Hem güzel vakit geçiriyoruz hem de dil öğreniyoruz." dedi.

Eşi Meziyet Gündüz ile kursa katılan tek erkek öğrenci Altan Gündüz (69) de İngilizce bilmenin hayatlarına olumlu yansıdığını söyledi. Ev pansiyonculuğu yaptıklarını belirten Gündüz, "Burada hem güzel vakit geçiriyoruz hem de yaptığımız iş gereği yurt dışından gelen misafirlerimizle daha iyi anlaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title