Haberler

Emekli Öğretmen 1 Yılda 45 Bin Fidan Dikti

Güncelleme:

Eskişehir'de emekli öğretmen 58 yaşındaki Alaattin Asan, geçen yıl çoğunluğu meşe palamudu olmak üzere 45 bin fidan diktiğini söyledi.

Eskişehir'de emekli öğretmen 58 yaşındaki Alaattin Asan, geçen yıl çoğunluğu meşe palamudu olmak üzere 45 bin fidan dikti.

Evli 3 çocuk babası emekli sınıf öğretmeni Alaattin Asan, görev yaptığı illerde 23 yılda binlerce fidan diktiğini belirtti. Geçen yıl Eskişehir'de çoğunluğunu Odunpazarı Mezarlığı çevresine olmak üzere kentin değişik yerlerine 45 bin fidan diktiğini anlatan Alattin Asan, bu yılki hedefinin ise 90 bin fidan dikmek olduğunu söyledi.

GENÇLİK PARKI'NDA MECLİS BAHCESİNDE TOHUM TOPLADI

Asan, meşe palamudu ile badem ve çam ağacı tohumlarını Eskişehir'deki ormanlık alanlarda, Ankara'daki Gençlik Parkı'nda ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde topladığını belirterek, kendine destek verilmesi halinde yılda 1 milyona yakın fidan dikebileceğini öne sürdü. Alaattin Asan şöyle konuştu:

"23 yıldan bu yana bu işe gönül verdim. Emekli olmadan önce görev yaptığım her ilde binlerce fidan diktim. Bu işi gönüllü olarak yapıyorum herhangi bir kimseden destek de görmüyorum. Mezarlık çevresine diktiğim fidanların bazıları belediye işçileri ot sanarak biçmiş. Bu fidanların yanlarına çıtaların dikilmesi gerekiyor. Bu konuda yetkililerin bana yardımcı olmalarını istiyorum. Diktiğim fidanlar her yıl Temmuz ayının ortasında bir kez itfaiye tarafından sulanmış olsa kuruması engellenir. Destek verirlerse yılda bir milyon fidan dikeceğime inanıyorum."

SARHOŞLARIN SALDIRISINA UĞRADI

Fidan dikimi sırasında zaman zaman zorluklarla karşılaştığını anlatan Alaattin Asan, "Geçen günlerde mezarlık çevresinde fidan dikerken içki içenlerin saldırısına uğradım. Bazen de vatandaşlar beni mezarlıkta görünce şüphelenip polise ihbarda bulunuyor. Polis geliyor, 'ne yapıyorsun burada?' diyorlar. Kimliğimde Bingöl doğumlu olduğum yazılı olunca da bayağı uğraşıyorum" dedi.

Orman Müdürlüğü'ne gidip kendisine fidan tohumu verilmesini istediğini söyleyen Alaattin Asan, "500 tane verelim dediler. Ben 45 bin tane diktiğimi söyledim. 500 tane fidan dikmek benim 15 dakikamı almaz. Ağaç tohumu toplarken çoğu kez işçi tutuyorum. Emekli ikramiyemin bir kısmı bunlara gitti. Ayrıca toplanan tohumları kendi aracımla taşıyorum. Ayda 2 bin lira emekli maaşı alıyorum. Onun da birçoğunu bu işlere harcıyorum. İsmini bilmediğim birçok köye binlerce fidan diktim. Amacım gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakabilmek" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gençlik Parkı Odunpazarı Eskişehir Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title