Haberler

Emekli Maaşlarında Yeni İntibak Umudu

Güncelleme:

Mahkeme, İntibak Yasası 'eksik' çıktı diyerek, 'bireysel' dava açan İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı'nın 'bilirkişi' itirazını haklı buldu.

Mahkeme, İntibak Yasası 'eksik' çıktı diyerek, 'bireysel' dava açan İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı'nın 'bilirkişi' itirazını haklı buldu ve 'iş ve sosyal güvenlik uzmanı' yeni bir bilirkişi atama kararı aldı.

MİLYONLARCA EMEKLİYE 'EMSAL' OLACAK

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, mahkeme yargılama sonunda Hamdi Öz'ü haklı bulursa karar milyonlarca emekliye 'emsal' olacak. İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, 2012 yılında çıkarılan 6283 Sayılı İntibak Yasası'nın 'eksik' çıktığını savunarak, Ankara İş Mahkemesi'ne Sosyal Güvenlik Kurumu aleyhine dava açtı. Öz, İntibak'ın eksik çıktığını ileri sürerek, yeniden hesaplama yapılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.

SSK VE BAĞ-KURLU'YU İLGİLENDİRİYOR

Mahkemeye 6092 prim günü bulunan ve 6283 sayılı yasa ile yapılan İntibak da dahil 1005 lira emekli maaşı aldığını bildiren Öz, bunun eksik hesaplandığını dolayısıyla da mağdur olduğunu söylüyor. Ayrıca 5510 sayılı Yasanın 'tek çatı' yasası olduğunu dolayısıyla işçi, memur ya da Bağkur ayrımı yapılmaksızın aynı prim süresi ve miktarını yatıranların aynı maaşı almaları gerektiğini ileri sürüyor. Dolayısıyla da asgari ücret üzerinden prim yatıran bir işçi ile aynı miktar ve sürede prim yatıran BAĞ-KUR emeklisinin, memur emeklisi gibi en az 1250 lira maaş alması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle Hamdi Öz davası, milyonlarca SSK, BAĞ-KUR emeklisini ilgilendiriyor.

YENİ DURUŞMA 2 ŞUBAT'TA GÖRÜLECEK

Dünkü duruşmada, bilirkişi raporuna itiraz eden Öz, "14 Nisan bilirkişi görevlendirildi ama rapor hep ertelendi. Sonunda rapor elimize ulaştı biz de itiraz ettik. Mahkeme de itirazımızı kabul etti ve 2 Şubat'ta yeni bir duruşma olacak" dedi. Ankara 8.İş Mahkemesi, dünkü duruşmada dosyanın ileri sürülen itirazlar ve kapsama göre değerlendirme yapılmak üzere iş ve sosyal güvenlik konularında uzman resen seçilecek başka bir bilirkişiye tevdi ile rapor hazırlanmasının istenilmesine ve duruşmanın 2 Şubat 2015 tarihine bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hürriyet Memur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

rizeli:

Hadi gaari. Ne yapçaksanız yapın. İnsanları umutlandırıp durdunuz. Promosyon promosyon promosyon. . . . . . . . . . yıllardır ayni hikaye. İntibak mintibak, ne formül bulacaksanız bulun ama doğru formül olsun. Uzattıkça uzattınız. EMEKLİYE YAZIK YAAA.

24
0
yanıtYanıtla
UYUMLU:

KARDEŞİM BU HABERİ İKİ AYDA BİR ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE KOYMAYIN YA KANUNLAŞINCA HABER YAPIN YADA ŞÖYLE OLMUŞ BÖYLE GELMİŞ ŞUNUDA YAPACAKLAR DEYİP EMEKLİLERİN GURURUYLA OYNAMAYIN DÜNKÜ HABERİNİZDE ŞU YAZIYORDU MERAKLA BEKLENEN KARAR AÇIKLANACAK DENDİ NE OLDU MAHKEME 3 AY DAHA ÖTELEMİŞ 3 AY SONRA BİR 3 AY DAHA BEKLENİR VE SEÇİMLERE GELİNİR SONUÇ HÜSRAN ŞUNU BELİRTEYİM EMEKLİLERİN GURURUYLA OYNAMAYI BIRAKSINLAR. KİMSE BU HABERLERE İTİBAR DAHİ ETMEZ OLDU ARTIK. 3 SENEDİR AYNI PLAK ÇALINIYOR. . .

23
0
yanıtYanıtla
SAMSUN:

kardeşimbu sahtekar hükümetin dediği banka promosyonları noldu ?? AKSARAYAMI AKTARILDI AKP LİLER SİZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM

19
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Çok şükür Allaha , İt''e çakala vede namerde muhtaç değiliz, Verirse verir devletimiz vermezse verdiğiyle yetiniriz, Devletimize , hükümetimize ve cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğana da laf etmek yakışmaz, geçmişteki hükümetler bunuda vermiyordu o günleri hatırlamaz genç kuşaklar şimdide kalkıp ona buna yalakalık yapıyorlar,

5
13
yanıtYanıtla
ismail:

aldıgınız para cok bile müstehaksınız sizin hakkınız bi cuval patetes makarna ne yapacaksınız parayı sizin yerinize bakanlar bakan cocukları götürüyo kimi saray yaptırıyo kimi gemi alıyo babasıda özel ucak nankörlük etmeyin bunuda bulamazsınız yalakalar

9
9
yanıtYanıtla
emekli adayı:

30. 01. 2015 te nasip olursa bende emekli kervanına katılıp aha böyle haberleri takip ede ede ömür bitcek

17
0
yanıtYanıtla
şişko nuri:

yeter ülkemin emeklilerini umutlandırıp hayal kırıklığına uğrattığınız. . . Vermeyecekseniz vermiyoruz deyin. . .

17
0
yanıtYanıtla
emekli:

Allah rızası için şöyle haberler yapıp da emekliyi umutlandırmayın. Geçenlerde yüzde 8-9 zam olacak yılbaşında diye, sonra da yüzde 3 diye haber yaptınız. Emekliler bu ülkenin eğlenceliği mi?

16
0
yanıtYanıtla
aytekin:

bagkurlu 500 tl maaş ile geçinmeye çalışıyor adaletmi bu din tacirleri sizi.

15
0
yanıtYanıtla
ibrahim:

nerde o eski araştırmacı, soruşturmacı gazeteciler. . halkın kakkını sora sora alırlardı. bir hile gördüklerinde manşet yapar, akşam ana haber olurdu. Ben EYT maduruyum, bu haksızlık orta yerde dururken, siz neden bahsediyorsunuz. Kazanılmış haklarımız gaspedildi, ne mahkeme, ne meclis çözüm bulamadı. . bu yasayı çıkaranada, düzeltmeyenede yazıklar olsun.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title