Haberler

Emekli İmam 70 Yaşında Üniversiteyi Bitirdi

Adana'da imam 70 yaşındaki Mahmut Yılmaz, emekli olduktan sonra başladığı Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde mezun oldu.

Adana'da imam 70 yaşındaki Mahmut Yılmaz, emekli olduktan sonra başladığı Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde mezun oldu.

Farklı camilerde 20 yıl imamlık yapan 3 çocuk, 4 torun sahibi Mahmut Yılmaz, 21 yıl da İl Müftülüğü'nde sayman olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Daha önce defalarca üniversite sınavına giren, ancak kazanmasına rağmen devam etmeyen Mahmut Yılmaz, emekli olduktan sonra Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'ne girdi. 4 yıl boyunca derslere devam eden Yılmaz, bu yıl mezun oldu. Üniversitede yapılacak mezuniyette torunları ile birlikte kep atacağını söyleyen Yılmaz, "Üniversite bitirememek içimde ukdeydi. Bu yüzden emekli olduktan sonra azimli davranıp okulumu bitirdim. Torunlarımla birlikte kep atacağım" dedi.

ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde büyük destek ve ilgi gördüğünü belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Üniversite eğitimim dönemimde tüm akademik personel ve öğrenciler yardımcı oldu. Ancak bir o kadar da, sert ve disiplinli bir şekilde eğitim aldım. İngilizce derslerini dahi başarılı olarak tamamladım. Formasyonum olduğu için bana imkan tanınırsa öğretmenlik yapmak istiyorum. Emeklilik yaş sınırımı geçmiş olsam da, Suriyelilerin kaldığı kamplarda eğitim verebilirim. Ben yararlı olmak ve çevremdekileri eğitmek istiyorum."

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Mahmut Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title