Haberler

Emekli Astsubay Cinayeti Zanlıları Hakim Karşısında

Bodrum'da, emekli astsubay 46 yaşındaki Hakan Alp'i evinde dövüp bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu kardeşler 24 yaşındaki Murat Güneri ile 20 yaşındaki Mert Güneri'nin yargılanmasına başlandı.

Bodrum'da, emekli astsubay 46 yaşındaki Hakan Alp'i evinde dövüp bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu kardeşler 24 yaşındaki Murat Güneri ile 20 yaşındaki Mert Güneri'nin yargılanmasına başlandı.

Yalnız yaşayan, jandarma özel harekat birimde de görev yapan emekli astsubay Hakan Alp, geçen 14 Ocak'ta, Bitez Mahallesi Bergamut Caddesi'ndeki evinde ölü bulundu. Polis, Alp'in vücudunda darp, karın, sırt ve boyunda 17 bıçak yarası bulunduğunu belirledi. Yapılan araştırma sonucu Alp'in cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, cüzdanı, beylik tabancası ve park halindeki otomobili de bulunamadı. Bunun üzerine otomobilin plakası ülke genelindeki tüm emniyet müdürlüklerine bildirildi. Bir gün sonra, kayıp otomobilin İzmir'in Eşrefpaşa semtinde olduğu plaka takip sistemiyle belirlendi. Otomobili kullanan elektrik teknisyeni Murat Güneri ile kardeşi Mert Güneri ile arkadaşları 17 yaşındaki H.C.Ö. ve 16 yaşındaki A.C.K. gözaltına alındı. H.C.Ö. ve A.C.K. serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen iki kardeş, tutuklandı, haklarında dava açıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, iki kardeş, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, öldürülen Hakan Alp'in avukatları Göray Karadut, Sibel Eyinç ile emekli astsubay arkadaşları, sanıkların avukatları Avukat Esat Sungur ve Gülendam Mandalinci katıldı. İddianamede iki kardeş hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis, başkasına ait banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması ve hırsızlık suçundan da 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER KIZDIRDI

Duruşmada savunma yapan iki kardeşten ağabey Murat Güneri, Alp'in evinde elektrik tadilatı yaptığını ve 700 lira alacağı için evine gittiğini söyledi. Güneri, alkollü olduğunu ileri sürdüğü Alp'in kendinden farklı isteklerde bulunup ağza alınmayacak küfürler savurması üzerine kendini kaybederek bıçakladığını ve pişman olduğunu iddia etti. Murat Güneri'nin Alp'in kredi kartıyla ilgili yaptığı harcamalara yönelik emniyette ve savcılıkta farklı açıklamalar yapması, son olarak Ben şoktaydım ne yaptığımı bilmiyorum. Bu nedenle kredi kartıyla ne kadar harcama yaptığımı da bilmiyorum demesi üzerine mahkeme başkanı, Burada bizlerin aklıyla alay etme. Bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Hem paraya ihtiyacım yok diyorsun, hem 700 lira için buraya geliyorsun. Hem de öldürdüğün adamın kredi kartını sonuna kadar kullanıyorsun. Doğruları anlat senin için daha iyi olur uyarısı yaptı. Bunun üzerine Murat Güneri yazılı savunma yapacağını söyledi. Güneri'nin Alp'in kredi kartıyla anne, baba ve 3 aylık hamile nişanlısı için alışveriş yaptığı belirlenmişti.

KARDEŞİ ETRAFI TOPLADIĞINI SÖYLEDİ

Diğer sanık Mert Güneri ise savunmasında Ben olay anında arabada uyuyordum, bir ara yukarıdan sesler geldiğini duydum, yukarı çıktığımda kapıyı açan ağabeyimin üzeri kanlar içerisindeydi. Alp ölmüştü, her yer dağınıktı. Ben içeri girip eşyaları topladım. Etrafı topladım, düzelttim. Öldürme olayında benim suçum yok. İlk ifadelerimi kabul etmiyorum. Onları ağabeyimi korumak için söylemiştim. Tahliyemi talep ediyorum dedi. M.G., mahkeme başkanının Ortada bir cinayet var her yer kanlar içerisinde, sen ev temizliği, toplaması yapıyorsun öyle mi sorusuna yanıt vermedi.

EV SAHİBİ DİNLENDİ

Duruşmada dinlenen Hakan Alp'in ev sahibi Hüseyin Kıvrak Ben Alp'in evinde elektrik tamiratına tanık olmadım. Öldükten sonrada yaptığım incelemede böyle bir durum yoktu. Ayrıca mahkeme heyeti bana sorduğu için cevap veriyorum. Alp'in eşcinselliği ile ilgili hiçbir şey duymadım, bilmiyorum. Böyle bir şey yok dedi.

YARGI SÜRECİNİ UZATIP SAPTIRMAK İSTİYORLAR

Hakan Alp'in yakınlarının avukatı Göray Karadut; duruşmada Murat Güneri'nin vahşice, sadece para amaçlı işlenen cinayeti saptırmak, yargılamayı uzatmak ve zaman kazanmak için maktulün kendisine cinsel teklifte bulunduğunu ileri sürdüğünü, bu nedenle cinayeti işlediğini iddia etmesinin duruşmayı yanlış yönlendirdiğini söyledi. Karadut, şöyle konuştu

Alp, Bodrum'da spor çevresinde sevilen sayılan, Türk ordusunun kahraman bir subayıydı. Doğuda özel timde bulundu. Anıtkabir'de tam 17 yıl görev yaptı. Bu kişiye leke atmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Son yıllarda hırsızların modası bu tür cinsel tehditleri öne sürmek oldu. Madem cinsel tehdit vardı çeker gidersin adamın evinden. Kredi kartını, bilgisayarını telefonunu alıp götürmezsin. İzmir'de elindeki telefonu 250 liraya rehin verip bu paranın yarısı ile mazot alan üç kişinin geriye dönüş parası bile olmadığı biliniyor. Bu kişiler Alp'in OYAK'tan aldığı 117 bin liranın peşindeydiler. Parayı ele geçirmek, yerini söyletmek hatta kredi kartlarının şifrelerini söyletmek için işkence yaptılar ve vahşice öldürdüler.

Murat Güneri ile kardeşi Mert Güneri'nin avukatlarının, sanıkların adli kontrolle serbest bırakılma istemi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. İki kardeşin ek yazılı savunma yapma isteminde bulunduğu duruşma, 7 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Alp Bodrum Bitez İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title