Haberler

Emek Zekai Gümüşdiş Hizmet Binasının Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi mahallelere hizmet binası kazandırmaya devam ediyor.

Dündar, "Halkımızın desteğiyle hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

Osmangazi Belediyesi tarafından depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski Emek belediye binasının yerine inşa edilecek Emek Zekai Gümüşdiş Hizmet Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğu hizmetlerle tüm Türkiye'deki yerel belediyelere örnek olan Osmangazi Belediyesi, modern ve kullanışlı bir hizmet binasını daha ilçeye kazandırıyor. Yapılan ölçümlerde depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkılan eski Emek belediye binasından boşalan arazi üzerine inşa edilecek olan Emek Zekai Gümüş Diş Hizmet Binası'nın temeli atıldı. Modern mimarisi ve işlevsel yapısı ile mahalleye vizyon kazandıracak olan Emek Zekai Gümüşdiş Hizmet Binası iki kattan oluşuyor. İlk katı PTT ve muhtarlık olarak hizmet verecek olan hizmet binasının ikinci katında ise taziye evi yer alacak. Osmangazi Belediyesi proje kapsamında bölgeye yeşil alan ve çocuk parkı da kazandıracak.

Zekai Gümüşdiş Hizmet Binası'nın temel atma törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra hizmet binasına adını veren eski Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ile çok sayıda davetlinin katlımı ile gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Osmangazi'de bitmeyen bir heyecan ile sürekli yatırım için çalıştıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bunun en büyük göstergesinden birinin de Emek Mahallesi'ne yaptıkları yatırımlar olduğunu söyledi. Emek mahallesine bu güne kadar birçok hizmette bulunduklarını belirten Dündar, "Emek mahallemizde Çarşamba Pazarını kapalı Pazar haline getirdik. Emek Zekai Gümüşdiş Sağlık Ocağı'nı yaparak hizmete sunduk. Bursa'nın ilk hasta asansörlü sağlık ocağı olan Zekai Gümüşdiş Sağlık Ocağı'nın çevresini de düzenleyerek meydan haline getirdik. Emek'te toplam 5 bin 100 metrekare park alanı yaptık. Ayrıca 40 bin metrekare olan Çamlık Parkı'nın tadilatını yaptık. Adnan Menderes Nar Sokak, Sema Sokak, Nilüfer Caddesi, İncir Sokak ve Gökyüzü Caddesi'nde toplam 465 metre imar yolu açtık. Osmangazi Meslek Edindirme Kurslarımız (OSMEK) bünyesindeki birçok kursu buraya taşıyarak gençlerimize meslek becerisi kazandırmaya çalıştık. Son olarak da geçtiğimiz hafta Aile Rehberlik ve Danışma Merkezimizi hizmete açtık ve siz kıymetli hemşehrilerimiz ile bir araya geldik" dedi.

"Hizmet binası Emek Mahallesi'ne vizyon katacak"

Emek Mahallesi için yapacakları yatırımların bitmediğini ve Emek'te yapacakları daha çok işlerinin olduğunu dile getiren Dündar, "Yapacağımız hizmetlerin ilkini söz verdiğimiz hizmet binamızın temelini atarak gerçekleştiriyoruz. Depreme dayanıksız olması nedeni ile yıktığımız eski belediye binasının yerine yeni bir hizmet binası inşa ediyoruz. Modern mimarisi ve işlevsel yapısıyla örnek olacak hizmet binamız 690 metrekare alan üzerine kurulacak ve iki kattan oluşacak. Alt katı PTT, muhtarlık hizmeti verecek binamızın üst katında mahallemizin ihtiyacı olan ve bizden talep ettikleri taziye evi yer alacak. Hizmet binamızın hemen yanında her projemizde olduğu gibi yine yapacağımız,yeşil alanımız, çocuk oyun alanımız bölgenin çehresini değiştirecek. Bugün temelini attığımız hizmet binamızı inşallah 6 ay içerisinde tamamlayıp mahallemizin hizmetine sunacağız. 160 bin TL kaynak kullanarak yapacağımız hizmet binamız mahallemize şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

"5 yılda 13 hizmet binası 11 muhtarlık yaptık"

Geride kalan 5 yıl içerisinde yerinde ve kaliteli hizmet üretebilmek için 13 hizmet binası, 11 muhtarlık yaptıklarını kaydeden Dündar, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni dönemde Emek mahallemizde hayata geçireceğimiz bir projemiz de Bilgi Evleri olacak. Çocuklarımızın eğitim dışı zamanlarını değerlendirecekleri, etüt, rehberlik hizmeti veren, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimini destekleyecek Bilgi Evleri'nden bir tanesi Emek Mahallemizde hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilikte farklı bir ivme kazanan Osmangazi Belediyesi'nin bu gelişimini en çok hissettiği mahallelerimizden biri Emek mahallemiz. İnşallah yeni dönemde de bu çalışmalarımız artarak devam edecek."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Gümüş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title