Haberler

Emanet Bisikletle Şampiyon Oldu

Güncelleme:

Katılacağı yarış öncesi bisikletini çaldıran kadın sporcu, arkadaşından aldığı emanet bisikletle şampiyon oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği tarafından Yaşar Kemal Koşu Parkuru'nda düzenlenen Bahar Kupası bisiklet yarışlarına katılmak için evden çıkmaya hazırlanan sporcu Ece Şanıvar, oturduğu apartmanın 5. katında merdiven korkuluklarına kilitlediği bisikletinin yerinde olmadığını fark etti.

Müsabakalara yetişmek için harekete geçen Şanıvar, yarışın yapılacağı parkura gelerek durumu arkadaşları ile paylaştı. Bunun üzerine sporcu Mehmet Güven, arkadaşı Şanıvar'a bisikletini vererek yarışlara katılabilmesini sağladı. Şanıvar ise katıldığı büyük bayanlar kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Ece Şanıvar, yarışma sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisikletinin çalındığını yarış öncesi fark ettiğini belirterek, hala olayın şokunu yaşadığını söyledi.

Yarışa yarım saat kala ne yapacağını şaşırdığını anlatan Şanıvar, "Parkura gelerek durumu arkadaşlarıma anlattım, bir arkadaşım sağ olsun bisikletini verdi. Yarış çok zor değildi ama bisikletimi bulabilirsem çok mutlu olacağım. Benim için bisiklet çok önemli" dedi.

Bisikletini çalandan empati yapmasını isteyen Şanıvar, "Bisikletin hayatımda önemli yeri var. Bisikleti emek harcayarak almıştım. Çalanlar empati yaparsa belki döner. Polise başvuracağım, bisikletim benim her şeyim. Yarışta birinci oldum, mutluyum. Arkadaşlarıma çok minnettarım, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şanıvar, Adana'nın, bisiklet sporu için elverişli kent olduğunu vurgulayarak, kente bisiklet yolları yapılması gerektiğini belirterek, yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarından bu konuya önem vermeleri istedi.

Şanıvar'a bisikletini ödünç veren Mehmet Güven ise Ece Şanıvar'ın kentteki değerli sporculardan olduğunu anlatarak, "Ece, böyle bir kötü olay yaşadı ama biz bir aileyiz. Bizim için sıkıntı yok" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title