Haberler

Elvanpazarcık Belediye Başkanı'ndan İddialı Çıkış

Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Elvanpazarcık'a kamu yatırımlarının gelmesi gerektiğini söyleyerek, "Zonguldak artık arsa yönünden çok zayıf.

Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Elvanpazarcık'a kamu yatırımlarının gelmesi gerektiğini söyleyerek, "Zonguldak artık arsa yönünden çok zayıf. Arsa üretmek mümkün değil" dedi.

Elvanpazarcık Belde Belediyesi Başkanı Hüseyin Uzun, turizm ile anılması hedeflenen Elvanapazarcık'ta çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İkinci hedef olarak kamu yatırımlarının Elvanpazarcık'a gelmesi gerektiğini söyleyen Uzun, şöyle dedi:

"Hedefimiz Elvanpazarcık'ın turizm ile anılmasıdır. İkinci hedefimiz artık kamu yatırımlarının Elvanpazarcık'a gelmesi yönündedir. Örneğin, stadyumun yapılamaması halinde yurt kur bölge müdürü ve giden Valimiz Erol Ayyıldız da bunu ön plana çıkartmıştı. O bölgeye öğrenci yurtlarının yapılabileceği bir kompleks olabileceği hatta son bir öğretim görevlisi arkadaş ile yaptığımız görüşmede burada spor akademisinin de olabileceği yönünde bir görüş bildirildi. Bunu da rektör hocamız ile görüşerek bu konulara ivme kazandırmak istiyoruz. Artık Zonguldak bahsettiğim gibi arazi yönünden çok zayıf. Arsa üretmek mümkün değil. Ereğli tarafına gitmesi de artık mümkün değil. ya bu tarafa gelerek Elvanpazarcık, Beycuma, Çaycuma istikametinde şehrin Bakacakkadı'ya doğru kayması gerekeceği yönünde düşünüyorum."

"GACA PROJESİ, RAFA KALKTI"

Dönemin Belediye Başkanı İsmail Eşref'in, Gaca mevkiinde uzay kenti oluşturacağı yönündeki projesinin Elvanpazarcık açısından da önemli olduğunu söyleyen Uzun, "Biliyorsunuz, İsmail Eşref seçim broşürlerinde Gaca'yı uzay kenti yapacağını ve Zonguldak'a bağlayacağını söylemişti. Milletvekilliği seçimlerinde istifa ettiği için rafa kalkan bir proje oldu. Gaca'ya o şekilde bir proje düzenlenmesi Elvanpazarcık'a doğru gelmesi anlamındadır. Çünkü biz Gaca ile sınırız. Harmankaya Şelalesi ve Kent Ormanı da zaten müşterek deremizin üzerindedir. Oraya yapılacak hizmetler Elvanpazarcık'a yapılmış gibi gözükür. Bu tarafta yine Yeni Ankara yolu üzerinde yapılacak hizmetlerin de bu tarafa doğru kayması Elvanpazarcık'ın geleceği açısından önem arz etmektedir" diye konuştu.

KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

Çevre Bakanlığı'ndan alınan 100 bin TL'lik yardım ile kanalizasyon çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Başkan Hüseyin Uzun, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Yedi mahallemizde de kanalizasyon sorunu var. Kısmen yapılan mahallelerimiz var ama tamamen yapılabilmesi için yaklaşık 14 bin metre kanalizasyon boru aldık. Çevre Bakanlığı'ndan 100 bin TL yardım kanalıyla yaptık. Borularımız hazır kısa zamanda kanalizasyona başlayacağız. Tabii bu çalışma gelecek seneye sarkar. Gelecek sene yapacağımız yegane işlerden bir tanesi de bu olacak. Yine Çevre Bakanlığı'ndan ilaçlama makinesi aldık. Bir de çöp kamyonu aldık. Bu hizmetleri yöre milletvekillerimizin katkılarıyla aldık. Yine Çevre Şehircilik ve Orman Bakanlığı bize bu konularda nakdi ve ayni yardımları yapıyorlar. Merkezi hükümetimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Ayyıldız Hüseyin Uzun Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title