Haberler

Elvan: Kazanımlardan Taviz Vermeyeceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, koalisyon görüşmeleriyle ilgili ' Türkiye'nin 13 yılda elde ettiği kazanımlardan hiçbir şekilde geri dönüş veya geri adım atma yönünde bir girişimde bulunulması halinde buna karşı duracağımızı ve en ufak bir taviz vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi. Antalya'da Ak Parti'nin bayramlaşma töreni, il teşkilatı önünde gerçekleşti. 44 derece sıcaktaki törende güneş çarpmasının önüne geçmek için parti binası önüne çadır kuruldu. Çadırın altında bayramlaşan Ak Partililere soğuk su ve dondurma dağıtıldı. Ak Parti Antalya Milletvekillerinin tamamının katıldığı bayramlaşma törenine çok sayıda eski vekil ile belediye başkanı da geldi. Ancak geçirdiği banyo kazası sonucu rahatsızlığı devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile önceden planlanan programı nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu törene katılmadı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Milletvekili Lütfi Elvan da eşi Zeliha Elvan ile atıldığı bayramlaşma töreninde bir konuşma yaptı. Elvan, 7 Haziran seçimleri için çalışan partililere teşekkür etti. Milletin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma imkanı vermediğini anlatan Elvan, buna saygı duyduklarını söyledi. 7 Haziran akşamından itibaren Türkiye'nin geleceğini düşünerek yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlatan Elvan, koalisyon görüşmeleriyle ilgili de bilgi verdi. Elvan, CHP ile iki ayrı temas noktası belirlendiğini söyledi. Elvan, 'Bu arkadaşlarımız muhtemelen önümüzdeki hafta bir araya gelecekler. Hem CHP, hem de Ak Parti'nin komisyonları olarak önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz. Başta genel konular olmak üzere, daha sonra detaya inecek şekilde makrodan mikroya görüşmelere başlayacağız" dedi.

Amaçlarının ülkeyi hükümetsiz bırakmamak olduğunu söyleyen Elvan, "İnşallah önümüzdeki hafta CHP ile görüşmelere başlayacağız. Bizim amacımız bir an evvel, hükümetin kurulmasını temin etmek. Ancak bir anlaşma sağlanamaması halinde tek seçenek kalıyor, o da erken seçime gitmek veya seçimi tekrar etmek. Biz Ak Parti olarak tüm gayreti gösterip sonuna kadar çalışmaları yürüteceğiz. Ülkemizin hükümetsiz kalmaması için gereken neyse yapacağız. Bir anlaşma sağlanamaz ise erken seçime gitmek zorunda kalabiliriz. O nedenle tüm teşkilatlarımızın yarın seçim olacakmış gibi hazır olması gerekiyor" dedi.

PAZARLIK ÖNCESİ MESAJ

Son 13 yılda ülkeye çok önemli hizmetlerde bulunduklarını anlatan Elvan, başörtüsünü kastederek, tabuları yıktıklarını da söyledi. Koalisyon görüşmelerinde bunları pazarlık konunu etmeyeceklerinin mesajını da veren Elvan, "Aramızda başörtülü bir milletvekilimiz Sena Nur hanım var. Geçmişte bir başörtülü milletvekili meclis genel kuruluna girdi diye ne tür eziyetler yapıldı. Bunları bir hatırlayın. Türkiye nereden nereye geldi. Her alanda çok önemli gelişmeler sağlandı. Biz Türkiye'nin büyümesinden ve güçlenmesinden hiçbir şekilde taviz vermek istemiyoruz. Biz Türkiye'nin bu 13 yılda elde etmiş olduğu kazanımlardan hiçbir şekilde geri dönüş ve ya geri adım atma yönünde bir girişimde bulunulması halinde buna karşı duracağımızı ve bununla ilgili en ufak bir taviz vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Hiçbir şekilde kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title