Haberler

Elmadağ Eteklerinde Aç Kalan Hayvanları Beslediler

Ankara Bağımsız Hayvan Hakları ve CHP İl Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, Elmadağ Kayak Merkezi bölgesinde sahipsiz aç ve perişan halde olan yüzlerce hayvanı beraberlerinde götürdükleri tavuk kırıntıları beslediler, su dolu kaplar bıraktılar.

Ankara Bağımsız Hayvan Hakları ve CHP İl Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, Elmadağ Kayak Merkezi bölgesinde sahipsiz aç ve perişan halde olan yüzlerce hayvanı beraberlerinde götürdükleri tavuk kırıntıları beslediler, su dolu kaplar bıraktılar.

CHP İl Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Oya Yurdakul, "Elmadağ Kayak Merkezi sırtlarında yüzlerce hayvan aç, susuz ve perişan halde yaşam savaşı veriyorlar. Yüzlerce yeni doğmuş yavrular var. Önümüz kış. Bu hayvanlar kış şartlarına dayanamayacaklar ve teker teker ölecekler. TBMM'de Hayvan Hakları ile ilgili 5199 sayılı kanun halen çıkmadı. Bu yasa istediğimiz gibi çıkmazsa, hayvan severler meydanları dolduracaklar" dedi.

300 KİLO TAVUK KIRINTISI GÖTÜRDÜLER

Ankara'nın Çankaya ilçesi Bademlidere ormanlık bölgede bir süre önce 400'den fazla hayvanın katledilmesi, hayvan severleri harekete geçirdi. Elmadağ Kayak Merkezi sırtlarında aç, susuz ve perişan halde yaşam savaşı veren hayvanları beslemek için bölgeye 300 kilogram tavuk kırıntısı götüren Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu Başkanı Aral Jimenez ve CHP İl Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Oya Yurdakul ile beraberindeki üyeler, bölgede bulunan yüzlerce hayvanın karınlarını doyurup, su dolu kaplar bıraktılar. CHP İl Hayvakları Komisyonu Başkanı Oya Yurdakul yaptığı açıklamada, Çankaya'nın Yakupabdal Mahallesi'nde bir insanlık ayıbı yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

BELEDİYELER SAHİPLENSİN, SIĞANAKLAR YAPILSIN

"Bu bölgeye bırakılan hayvanlar aç ve susuzluktan perişan haldeler. Buradan tüm hayvan sevenlere veya yüreğine insanlık, merhamet düşmüş insanlara sesleniyorum. Gelin buradaki hayvanları görün. Hepsi perişan halde yaşam savaşı veriyorlar. Bütün insanlar el ele verseler, bu hayvanları besleyebilirler. Bizler ara sıra gelip, beslemeye çalışıyoruz. İnsanlar insan gibi yaşıyorlarsa, hayvanlar da hayvan gibi yaşaması için herkesin bu olaya el atması lazım. Belediyeleri bu hayvanları besleyip, sahip çıkması için göreve çağırıyorum. Kışın soğuklardan korunmaları için sığınaklar yapsınlar. Yoksa bu bölgede yaşam savaşı veren belki binlerce köpek yaşam mücadelesini ya açlıkla, ya da donarak kaybedecekler. Bu da göz göre göre bu bölgede bir hayvan katliamı yaşanacaktır" dedi.

HAYVAN ÖLÜLERİ TOPLADIK

Bölgede çok sayıda yavru ve sakat köpeklere rasladıklarını belirten Yurdakul, "Bölgelerde yüzlerce yeni doğmuş yavru, aynı zamanda sakatlanmış köpekler var. Bu hayvanlar önümüzdeki kış aylarını nasıl geçirecekler? Kulübeleri, barınakları yok? Kış şartlarına dayanamayan hayvanlar teker teker ölecekler. Yine bu bölgede geçtiğimiz cumartesi günü besleme yaptığımız sırada çok sayıda hayan ölüleri topladık. Bizler burada tamamen bir beklenti içinde olmadan, gönüllü çalışıyoruz. Aramızda para toplayıp, beslediğimiz hayvanların tedavilerini yaptırıyoruz. Veterinerlere, pet shoplara borcu olmayan arkadaşımız yok. Hayvan sever olarak görevimiz yapmasak vijdanımız sızlıyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bademlidere'de 400 köpeğin zehirli sosislerle katledildiğini belirten Yurdakul, "Meclis'te bekleyen Hayvan Hakları Kanunu bir an önce hayata sokulmalı, hayvanlara zarar verenler, eziyet edenler ve katledenler insanların aldığı cezalar gibi cezalandırılmalı. Belediyeler, sorumlulukları altındaki hayvanlar takip etmeli. Yaşanan facialardan pisikolojimiz bozuldu, uykularımız kaçtı. İnsanların dili var, kendilerini savunabiliyorlar. Dili olmayan hayvanlar, haklarını nasıl savunacaklar" dedi. Yurdakul, bölgede açlıkla mücadele veren hayvanlara düzenli olarak yiyecek götürmeye devam edeceklerini belitti.

Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun genişletilmesi veya değiştirilmesi için 35 bin imza toplayıp, isteklerini sunduklarını belirten Yurdakul, ilgili yasanın Aralık ayı içerisinde çıkmasını ümit ettiklerini belirtti. Yurdakul, "Eğer istediğimiz gibi yasa çıkmazsa, meydanları yine doldurmaya başlayacağız. Devletten ve belediyelerden isteğimiz, açlıkla yaşam savaşı veren hayvanları önce kısırlaştırsınlar, aşılayıp, aldıklara yerlere bıraksınlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title