Haberler

Elmadağ'da Festival Coşkusu

Elmadağ'da üçüncü Eğitim, Bilim, Kültür Şenlikleri, Bayram Aracı ve Tirit Festivali düzenlendi.

İlçe genelindeki öğrencilerin bilimsel ve kültürel konulardaki düşünce ve becerilerini sergilemek ve yöresel ürünlerin tanıtımı amacıyla Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak Belediye Bayram Aracı Amfi Tiyatro alanında düzenlenen festivale, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kaymakam Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç, öğrenciler ve velileri katıldı.

Omaç, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin bir yıl boyunca yaptığı etkinlikleri halkla paylaşarak, öğrencilerin becerilerini geliştirmek ve ileride yapacakları çalışmalara kaynak teşkil etmesini amaçladıklarını ifade ederek, "Soma'da yaşanan facia nedeniyle iptal ettiğimiz festivalimizi bugün gerçekleştiriyoruz. Katılımdan ve vatandaşın yoğun ilgisinden oldukça memnunuz. Gösterilen ilginin öğrencilerimizin derslere olan motivasyonu açısından da olumlu olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, folklor, skeç, müzik ve şiir dinletisi, halk oyunları, seğmen ekibi, dans gösterilerini sergiledi.

Festivalde ayrıca, ilçenin tandır ekmeği, yöresel yemeği olan tiridi, kilimi, elması, balı, yumurtası ve bademi tanıtıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ak Parti Elmadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title