Haberler

Elmacı: "Kadın Olmak Her Halükarda Zor"

Samsun İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Seyhan Elmacı, "Kadın olmak her halükarda zor. Dün de zordu, bugün de zor" dedi.

Samsun İl Müftülüğü 'Mülteci Kadın Olmak' adlı konferans düzenledi. Konferans, Türkiye Diyanet Vakfı Samsun Şubesi Çok Amaçlı Salon'unda gerçekleşti. 19 Mayıs Müftülüğü Kuran Öğreticicisi Zeliha Ustaosmanoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Altınokta Körler Derneği tarafından hazırlanan 'Günümüzde Engelli Kadın Olmak' adlı kısa bir skeç sahnelendi.

'Mülteci Kadın Olmak' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Samsun İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Seyhan Elmacı, "Ben öncelikle iki tablo sunarak başlayacağım. Burada Suriyeli bir hanım kardeşimizin anlattıkları var. Ülkemize sığınan, Suriye'den sığınmacı olarak gelen bir kardeşimizin hayatından, buraya geldikten sonra paylaştığı bir kaç cümle. Aslında birçok şey bizim de hayatımızla örtüşüyor. Bizler özellikle kadınlar hayatlarında çok çok fedakardırlar. Bir evleri olsun, evlerinin içinde eşyaları olsun, düzenli bir hayatları olsun, sıkıntıları olmasın, geleceğe dönük bir takım birikintileri olsun, hayatın sıkıntısını azaltalım diye hep böyle tasarruftan yana hayatın biraz daha o tarafına bakan insanlarız. Fark etmiyor kadın her yerde aynı. Toplumumuzda birçok örneği gibi bu Suriyeli kardeşimiz yıllarca çalışmış, didinmiş zorluklarla süren uzun bir süreçten sonra bir ev sahibi olmuş. O evinde sadece 1 yıl yaşayabilmiş. Ardından yağan bombalar, atılan kurşunlardan geriye dönüp bakamadan kendini Türkiye sınırında bulmuş. Oradan Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmışlar. Şimdi bu kardeşimiz diyor ki, 'sadece 1 yıl kalabildiğim bu evden 5 aydır ayrıyım ve hayallerimi o evim süslüyor'. Çünkü yılların verdiği uğraşların sonucunda ortaya çıkmış, belki hayatını ona odaklamış, onunla ilgili her şeyini planlamış. 'Şimdi acaba bir gün o evimde uyanabilir miyim tek hayalim bu' diyor. Kadın olmak her halükarda zor. Dün de zordu, bugün de zor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

19 Mayıs Türkiye Seyhan Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title