Haberler

Elitaş: Türkiye Daha Güzel Günlere Gidecek (2)

"MİLLETTEN KORKMAYIN"AK Parti binasında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye AK Parti'nin iktidarıyla tanışmasından sonra 6 ayda bir ömür biçilen parti haline geldiğini anlatırken...

"MİLLETTEN KORKMAYIN"

Ak Parti binasında düzenlenen  İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye Ak Parti'nin iktidarıyla tanışmasından sonra 6 ayda bir ömür biçilen parti haline geldiğini anlatırken "Bir kimlik problemi oluşturmak, terörle bunu bütünleşik hale getirmek isteyenler yurt dışından aldıkları güçleri Türkiye aleyhine kullanmaya devam ettiler. 1950 yılından bu yana 65 hükümet kuruldu. Bize 'Siz bir kişiye başkanlık sistemimi getirmek istiyor musunuz?' diyorlar. 1950 yılından bu yana gelen hükümetlerin ortalaması 16 ay oldu. O yüzden artık büyüyen Türkiye'nin böyle bir ihtimali yok. MHP'nin bu ülkeye koyduğu olumlu tavırla inşallah milletimizi sandığa götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ İNTİHARLARINA DİKKAT"

Yıldız ayrıca, tutuklu FETÖ üyeleri tarafından intihara özendirici yazılan bir mektubu okuyarak, halka dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Yıldız, "Çok ciddi iletişim dünyasındayız. İntiharlarla alakalı '20 kişi intihar etti' diye iddialar ortaya atıldı. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; oynanan sadece bir oyun, yalnızca bir darbe girişimi değil kutsallarla oynamadır. Herkes komşusunu akrabasını bu konuda uyarsın" dedi.

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, Türkiye'nin gündeminde başkanlık ve 'seçimle gelen seçimle gider' konularının bulunduğunu kaydededek şöyle dedi:

"Rahmetli Turgut Özal şu anki sistemin ne kadar zor olduğunu o zaman söyleyerek Başkanlık sistemi konusunu konuşmuştu. Arkasından gelen Demirel yine Türkiye'ye en uygun yönetim sisteminin Başkanlık sistemi olduğunu söylemiştir. Literatürde eğer Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse yarı Başkanlık sistemi gerçekleşmiş olur. Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildikten sonra ülkenin yönetim yapısı değişmiştir. Cumhurbaşkanımız 'Gelin buna milletimiz karar versin' dedi. Yani 330 milletvekilimiz bu sisteme 'Evet' derse Başkanlık sistemi kararını halkımız verecek. 15 Temmuz'da 'Benim oyumla çobanın oyu bir mi?' diyenler neredeydi? Milletimiz, en doğru kararı vereceğini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Ey Kılıçdaroğlu; milletten korkma. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Bu millet vatanın bölünmez bir bütün olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Millet kararları yanlış verir düşüncesi 15 Temmuz gecesi bertaraf oldu. İsteğimiz, arzumuz; milletten korkmayın. Bu ülkenin sahibi 79 milyon Türk milletidir."

Elitaş, herkesin istediği milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasını yerine getirdiğini, 'Ölüm kalım günü' olarak nitelendirdiği 15 Temmuz'da olağanüstü derecede organize olduklarını, alınlarının akıyla bundan çıktıklarını ifade ederek, "Cumhuriyet gazetesindeki gazetecilerle ilgili yargı süreci devam ediyor. Kılıçdaroğlu 'Seçimle gelen seçimle gider' diyor. Menderes seçimle gelmişti, ne ile gitti? Darağacına gitti. Erbakan bu ülkeye seçimle geldi, muhtırayla gitti. Merve Kavakçı seçilmiş milletvekiliydi, yemin ettirmediler. AK Parti'ye kapatılma davası açıldı. O süreci yaşadık. O zaman CHP Genel Başkanı 'Şeriatın kestiği parmak acınmaz' dedi. Darbeler tarihini gözünüzün önünden geçirdim. 12 Eylül'de bu halk liderini bulmuş olsa belki millet 12 Eylül'e 'Dur' diyebilirdi. Seçimle gelenlerin suç işleme özgürlüğü yoktur. CHP'nin 7 Ağustos ruhuna dönmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız AK Parti Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title