Haberler

Elitaş'tan Diyarbakır Baro Başkanına Sert Tepki

Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bir televizyon kanalındaki "PKK terör örgütü değildir" sözlerine tepki göstererek, "Bir baro başkanının böyle bir şey söylemesi hukuk cinayetidir" dedi.

Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mustafa Elitaş, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Kayseri Milletvekili adayları İsmail Tamer, Avşar Aslan ve Sami Dedeoğlu ile birlikte Felahiye ve Özvatan ilçelerini ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yapan Başbakan Başdanışmanı Elitaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın düzenlenecek mitingi hakkında bilgiler verdi. Elitaş, "Genel merkezimizden aldığımız bilgi çerçevesinde Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız cumartesi günü saat 16.30'da Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Kayseri halkına hitap edecek. Tüm hemşehrilerimizi Sayın Başbakanımızı Cumhuriyet Meydanı'nda karşılamaya ve onun hitabını dinlemeye davet ediyorum" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katıldığı bir televizyon kanalındaki programda "PKK terör örgütü değildir" şeklindeki ifadesini değerlendiren Elitaş, Elçi'ye tepki gösterdi. Elitaş, "Bir hukuk adamının, bir baro başkanının, bir kitleyi temsil eden bir kişinin silahlı siyasi örgüt demesi hiçbir literatürde olmayan bir durumdur. Siyaset fikirle yapılır. Siyaset düşünce ile yapılır. Siyaset söylem üretilerek yapılır. Elinde silahı bulunanlar ya mafyadır, ya teröristtir ya da katildir. 1980 öncesinde çeşitli gruplar birbirleri ile silahla söz geçirmeye çalışırken, bugün PKK terör örgütü eğer silahlı bir siyasi örgüttür diyorsa baro başkanının hukukçuluğundan endişe etmek gerekir" diye konuştu.

Elitaş ayrıca, "Böyle bir şeyi söylemesi hukuk adına bir cinayettir. Baro başkanı silahlı bir terör örgütünü masum göstermeye çalışarak 'silahlı bir siyasi örgüttür' demesi hukuk cinayeti işlemesine sebebiyet vermiştir. Doğan Medya Grubu'nun sözcülerinden CNN Türk'ün de bu baro başkanını orada göstermesi, silahlı terör örgütünü masum bir unsur olarak hak ve menfaatlerini silahla savunmalarını istemelerini masum gösteren, normal gösteren bir davranış içerisindedir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Elitaş Diyarbakır Tahir Elçi Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Farklı Bakış:

Kör şaşıya bahane buluyor. Bay ELİTAŞ HAMAS, EL NURA, MÜSLÜMAN KARDEŞLER. TERÖR ÖRGÜTÜMÜDÜR?bANA GÖRE PKK dahil hepsi terör örgütüdür. SEN NE DERSİN.

4
0
yanıtYanıtla
Argan:

Hamas a FKÖ ye terör el nusra ya terör örgütü diyemeyen ileri zekalılar benim baro başkanıma laf edemezler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title