Haberler

Elitaş: "Basın Sorumluluk Sahibi Olmalıdır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ödül töreninden detay Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın konuşması Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Ödüllü Medya Yarışması ve Vefa Gecesi Ekonomi Bakanı Elitaş: "Basın sorumluluk sahibi olmalıdır, iletişim dünyası, tiraj ya da izlenme kaygısıyla değil vatandaşımıza en doğru haberi en yalın haliyle verme görevini ifa etmelidir" "Silahlı kuvvetlerimizin kararlılığı karşısında tutunamayan ve ancak sivil vatandaşlarımıza saldıran korkakların nihai amacı bizi birbirimize düşman etmektir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ödül töreninden detay

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın konuşması Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Ödüllü Medya Yarışması ve Vefa Gecesi

Ekonomi Bakanı Elitaş:

"Basın sorumluluk sahibi olmalıdır, iletişim dünyası, tiraj ya da izlenme kaygısıyla değil vatandaşımıza en doğru haberi en yalın haliyle verme görevini ifa etmelidir"

"Silahlı kuvvetlerimizin kararlılığı karşısında tutunamayan ve ancak sivil vatandaşlarımıza saldıran korkakların nihai amacı bizi birbirimize düşman etmektir. Biz bu oyuna gelmeyiz"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Ödüllü Medya Yarışması töreninde AA muhabirleri 2 ödül aldı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Basın sorumluluk sahibi olmalıdır, iletişim dünyası, tiraj ya da izlenme kaygısıyla değil vatandaşımıza en doğru haberi en yalın haliyle verme görevini ifa etmelidir" dedi.

Elitaş, bir otelde düzenlenen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Ödüllü Medya Yarışması ve Vefa Gecesi'nde yaptığı konuşmada basının öneminden bahsetti.

İletişim çağı olarak adlandırılan bu dönemde bilginin dört bir yandan aktığını belirten Elitaş, "Eskiden günlerce, haftalarca kütüphanelerde araştırma yaparak elde ettiğimiz bilgiye, şimdi elimizdeki akıllı telefonlarla bir iki dakikada oturduğumuz yerden ulaşıyoruz. Bu çok olumlu gelişme. Fakat gelin görün ki bu hızlı bilgi akışı aynı zamanda çok ciddi bir sorunu da beraberinde getiriyor, bilgi kirliliği. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Hangisi doğru, hangisi bizim aradığımız cevap. İşte bunu bilmek artık bilgiye ulaşmaktan çok daha önemli" diye konuştu.

Medyanın toplumu bilgilendirmede önemli görevi olduğunu aktaran Elitaş, Türkiye İstatistik Kurumunun geçen temmuz ayında yayımladığı istatistiklere göre Türkiye'de 2 bin 307 ulusal yayın yapan dergi ve 182 ulusal gazete bulunduğunu kaydetti.

Bu dergi ve gazetelerde her gün on binlerce haber, röportaj ve yorum yayımlandığını, bu yayınları okuyup hayata bakışını sadece belli yazarların çerçevesinde şekillendiren çok sayıda vatandaş bulunduğunu aktaran Mustafa Elitaş, "İşte bu yüzden basın sorumluluk sahibi olmalıdır, iletişim dünyası tiraj ya da izlenme kaygısıyla değil vatandaşımıza en doğru haberi en yalın haliyle verme görevini ifa etmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Elitaş, medyaya sorumlu yayıncılık çağrısında bulunarak şöyle devam etti:

"Bakınız son dönemde ülkemiz bir ateş çemberinin içinden geçiyor. Yazılı ve görsel medyada bazı arkadaşlar sanki Türkiye'de değil başka bir ülkede yaşıyormuş gibi bu ateş çemberine benzinle yaklaşıyor. Geçen hafta Ankara'da vatandaşlarımıza yönelik hunharca bir saldırıya uğradık. Bu saldırıda Bakanlığımızdan da özel güvenlikçi Murat Gül kardeşimizi yitirdik. Daha 27 yaşındaydı bu genç iş arkadaşımız. Olayın daha üzerinden dakikalar geçmeden bazı kanallar failleri bulmuş, olayı çözmüş, hatta neredeyse azmettiricileri tespit etmişti. Bazı medya kuruluşları daha da ileri gidip vatandaşlarımızın cansız bedenlerini gösteriyordu. Bu nasıl habercilik anlayışı, bu ne cüret? Orada ekiplerimiz görevlerini yapıyor, güvenlik görevlilerimiz önlem alıyor. Herkes zaten şokta. Sen bir de kamerayla gidip röportaj yapmaya çalışıyorsun. Bu nasıl bir mantıktır, bu nasıl bir aymazlıktır anlamak mümkün değil."

Bakan Elitaş, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, bu zor süreçte en büyük düşmanın öfke olduğunu, kimsenin kimseye dininden, dilinden ya da ırkından dolayı düşman gözüyle bakmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin oyunlara gelmeyeceğinin altını çizen Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silahlı kuvvetlerimizin kararlılığı karşısında tutunamayan ve ancak sivil vatandaşlarımıza saldıran korkakların nihai amacı bizi birbirimize düşman etmektir. Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz bu oynanan oyunun çok daha büyüklerini milletçe defalarca kez yaşadık. Her sıkıntıda birbirimize Çanakkale ruhuyla kenetlendik. Dün bir kez daha rahmetle andığımız, belki başucunda mezar taşı dahi bulunmayan atalara borcumuz tüm bu sorunları sağduyuyla, oyuna gelmeden ve birbirimizden ayrışmadan çözmektir."

AA muhabirleri 2 ödül aldı

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Ödüllü Medya Yarışması töreninde Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri 2 ödül aldı.

Yarışmada, "Eksildiler" adlı haberiyle yazılı haber dalında birinci olan AA Kayseri Bölge Müdürlüğü muhabiri Musa Özyürek, ödülünü Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın elinden aldı.

AA Kayseri Bölge Müdürlüğü fotomuhabiri Sercan Küçükşahin'in "Buzda Ekmek Kavgası" adlı çalışmasıyla fotoğraf alanında kazandığı üçüncülük ödülünü ise kendisi askerde olduğu için eşi AA muhabiri Esma Küçükşahin'e, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu verdi.

Gazetecilere ödülleri Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ tarafından verildi.

Gecede meslekte 30 yılını dolduran 35 gazeteciye de vefa ödülü verildi.

Yarışmada kategoriler ve derece elde eden isimler şöyle:

Haber (yazılı)

1. Musa Özyürek (Anadolu Ajansı)

2. Devrim Çalışkan (Kayseri Maç Gazetesi)

3. Cafer Zengin (Olay Gazetesi)

Haber (görsel)

1. Şahin Morkoç (TV1)

2. Ahmet Ünal (TV1)

3. İsmet Közelo (TV1)

Röportaj

1. Süleyman Keskin (Yeni Haber Gazetesi)

2. Güler Ruhsar Aktaş (Olay Gazetesi)

3. Berna Utangan (Büyük Kayseri Gazetesi)

Spor

1. Memduh Borazan (Büyük Kayseri Gazetesi)

2. Ali Göç (İHA)

3. Hatice Bağlama (İHA)

Fotoğraf

1. Turan Bulut (İHA)

2. Caner Yılmaz (Kayseri Maç Gazetesi)

3. Sercan Küçükşahin (Anadolu Ajansı)

Mizanpaj

1. Güven Karaoğlan (Anadolu Haber Gazetesi)

2. Mehmet Serbez (Anadolu Haber Gazetesi)

3. Duran Uruç (Kayseri Maç Gazetesi)

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Elitaş Anadolu Ajansı Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title