Haberler

"Elinize Sağlık Çocuklar"

Öğrenme güçlü içindeki gençlere heykel eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, annelerine de yan salonda resim ve drama öğretiyor.

Gizli yeteneklerini keşfeden gençlerin el becerileri herkesi şaşırtıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öğrenme güçlüğü çeken çocuklar için Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği heykel kursu büyük ilgi görüyor. Avrupa Birliği projesi olarak devam eden çalışmalarda, çocuklar hem sosyalleşiyorlar hem de sanata olan yeteneklerini gösterme şansı buluyor. Projede yer alan çocuklar heykel yaparken, anneleri de hemen yan taraftaki sanat atölyesinde resim yapıp drama sahneliyor.

Babacan Özel Eğitim Okulu'nda lise öğrencisi olan 19 yaşındaki Dilara Polat, hayatında ilk kez heykelle uğraştığını ve devam etmek istediğini söylerken, okul arkadaşı Gamze Urfalıoğlu da "Kale heykeli yapıyoruz. Tamamladıktan sonra 19 Mayıs'ta karnavalımız var, hepinizi davet ediyoruz" dedi.

13 yaşındaki Gökmen Bayraktar ve 19 yaşındaki Serhat Erdem Gür, heykel çalışmasına devam etmek istediklerini söyledi. Serhat Gür, "Bir şaheser yaratıyoruz, 2 metreden uzun bir kale olacak. Çok zor değil, ama zor olsa da ben zoru severim zaten. Keşke daha uzun çalışma imkanımız olsa, burada hepimiz yeteneğimizi keşfettik" diye konuştu.

Aileler fırsat istiyor

Gençler arasındaki tek üniversite öğrencisi olan Nihan Yortan, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nde okuyor. Hayatında ilk kez heykel ve seramik yaptığını söyleyen Yortan, "Sanırım elim de yatkınmış, çok hoşuma gitti. Buraya geldiğimde deşarj oluyorum. Değişik insanlar görüyorum. Eskiden evden dışarı çıkmazdım, en azından burası evden çıkma nedenim oldu" dedi.

Bir diğer sanat atölyesinde drama dersi alan ve oyunculuk yapan çocukların anneleri de, kursa başladıklarından bu yana çocuklarının çok ilerleme kaydettiğini, toplum içinde daha sosyal olduklarını ve kendilerine güvenlerinin arttığını söyledi. Anneler, "Bizler bu çalışmayla, çocuklarımızın el becerilerinin olduğunu öğrendik. Onların bir şeyleri büyük bir hevesle yapıp mutlu olduklarını görünce biz de çok mutlu oluyoruz. Tek istediğimiz çocuklarımıza ayrım yapılmaması ve onlara da fırsat yaratılması. Eşit fırsatlar olursa, bizim çocuklarımız da diğer çocuklarla başa baş gelecek kadar başarılılar" görüşünde birleşti.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title