Haberler

Elimder Elazığ'da 2. İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, (ELİMDER) Elazığ’da 2. istişare toplantısını yaptı.

Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, (ELİMDER) Elazığ'da 2. istişare toplantısını yaptı.

Edibe Can Müftülük Sitesi'nde gerçekleştirilen istişare toplantısının konusu Elazığ'da Din Eğitimi ve İmam Hatip Okulları oldu. Önder Genel Başkanı Hüseyin Korkut'un konuk olduğu toplantıya, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, İl Müftüsü Peyami Güngör, İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasında ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül bir konuşma yaptı. Gül, "ELİMDER'in en önemli gündemi imam hatip okullarında imam hatip ruhunu yeniden canlandırmak ve imam hatip okullarının fiziki şartlarının düzeltilmesine yardımcı olmaktır. Bu çerçevede ilimiz genelinde çok hayırlı çalışmalara imza attık. Şu anda ilimiz merkezde biri kız, diğer ikisi karma olmak üzere üç Anadolu İmam Hatip Lisesi mevcuttur. Önümüzdeki yıl için 4. liseye ihtiyacımız vardır. İlimiz merkezde 5 ortaokul olmasına rağmen en az 3 ortaokula daha ihtiyaç vardır. Milli eğitimin bu taleplere cevap vermesi için acilen çalışma yapması gerekmektedir. İmam hatip ortaokullarının İHL bünyesinden ayrılması ve bağımsız ortaokul olarak eğitime devam etmesi gerekmektedir. Yaptığımız bu hayırlı çalışmalara destek veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Müftüsü Peyami Güngör de konuşmasında, Elazığ'da müftülük olarak dini eğitim alanında çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve bu çerçevede imam hatip okullarının işlevinin gittikçe önem kazandığını belirterek, bu okullara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İstişarenin ikinci bölümünde toplantıya katılan Elazığ Milletvekili Şuay Alpay da yaptığı konuşmada "İmam Hatipli değilim ama bu okulları çok seviyorum. Bu okulları destekliyoruz. ELİMDER'in bu çalışmalarını destekliyorum" diye konuştu

Toplantı yapılan duaların ardından sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Korkut Peyami Güngör Şuay Alpay Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title