Haberler

Elif Şafak: Türk Milleti Tokatlanmaya Alışkındır

Güncelleme:

Dünyaca ünlü yazar Elif Şafak, Gezi Parkı olaylarının 1'inci yıldönümü nedeniyle İtalyan La Repubblica gazetesi için bir makale yazdı.

Soma faciası ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir eylemciyi tokatladığı iddiasına da değinen Şafak, "Millet olarak biz, belli bir yetkiye sahip olanlar tarafından tokatlanmaya alışmışız" ifadelerini kullandı. Şafak, "Her şeye gücü yettiğini düşünen bir devlet tarafından aldatıldık" başlığı ile kaleme aldığı makalesine, Gezi Parkı olaylarının üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, yazısına "Bu zaman içinde dünya, güneş etrafından 942 milyon kilometre dolaştı. Ancak biz Türkiye'de 1 santimetre bile yol alamadık. Demokrasi ve ifade özgürlüğü konusunda önemli bir ilerleme kaydedilmedi. Aksine, korkarım geriye doğru adımlar attık" sözleriyle başladı.

"ONLARA KARŞI BİZ"

Türkiye'de hükümetin, sürekli aşırı karşıt bir dil kullanarak 'Onlara karşı biz' mantığıyla hareket ettiğini savunan Şafak, "Böylece zaten bölünmüş olan bir toplumu daha da kutuplaştırıyor. Ülke, Başbakan Erdoğan'ın süpermarketin içine kadar bir eylemciyi takip edip, ona tokat attığı söylentileriyle altüst olmuş durumda. Bu doğru ya da değil, Erdoğan'ın kararlı destekçileri bile bunu olası buluyor" iddiasında bulundu.

Yayınlanan bir görüntüde Erdoğan'ın, "Bu ülkenin başbakanını protesto edersen, tokat yersin" dediğini aktaran Şafak, şöyle devam etti:

"Bu olay başka bir yerde gerçekleşmiş olsa;, herhangi bir ülkenin hükümeti temellerinden sarsılmış olurdu. Ancak Türkiye'de değil." 

Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasından sonra İstanbul, İzmir ve Ankara'da hükümetin kusurunu protesto etmek isteyenlere polis müdahalesi yapıldığını anlatan Şafak, şunları yazdı:

"Türkiye'de yas, pasif yaşanmak zorunda, sessizce: sokaklara çıkmaya cesaret edersen, devlet seni tokatlar. Tokat, bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve en ufak bir provokasyonda kendini gösterir. Türkiye'de devlet, her türlü güce sahiptir, vatandaşlar ise hayır. Millet olarak biz, belli bir yetkiye sahip olanlar tarafından tokatlanmaya alışmışız. Ailede, okulda, orduda, yolda, süpermarkette… tokat her yerde."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Elif Şafak türkiye Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

altan:

allah seni basimizdan eksik etmesin basbakanim

13
15
yanıtYanıtla
ZALOGLU:

hAYIR DIR ULAN ALSANA BI VATAN HAINI DAHA,SIMDI AMERIKA INGILTERE ALMANYA FRANASA BITTI SIMDI UMITLERINIZ ITALYA YAMI KALDI,ALLAH TUKIYECE CUMHURIYETINI KOTULEYEN VEYA CALISAN HEKESIN BELASINI VERSIN

12
12
yanıtYanıtla
vatandaş:

Evet tokatlanmaya alışkınız yıllarca tokatladılar biraz da varsın tayyip tokatlasın...En azından yediğimiz tokat sayısı azaldı

7
16
yanıtYanıtla
Şeyho Ran:

Kadın haklı. Biz dayağa alıştık. Başbakan müşaviri döver, polis döver ama gidip koyun gibi yine oy verir.

10
10
yanıtYanıtla
hakkın dılıyle konus:

ne alakası varya sızın gıbı zıhnıyetler yuzunden bu haldeyız zaten..sen turksun ve muslumansın nasıl kendı ulkenı boyle laflarla ıtham eder ifsa edersıniz..gercek dusunce ınsanı kendı ulkesını boyle anlatmazz.

12
6
yanıtYanıtla
VATANDAS:

ELIF SAFAK HANIMEFENDi BÜTÜN TÜRK HALKI ADINA KONUSAMAZ, SÖYLEDiKLERi ANCAK KENDiNi BAGLAR ! TÜRK HALKININ GENELiNE KONUSABiLME YETKiSi ANCAK TÜRK HALKI TARAFINDAN DEMOKRATiK BiR SECiMLE SECiLMiS iNSANLARA LAiKTiR !!!

15
3
yanıtYanıtla
melisa:

katılıyorum..................

10
8
yanıtYanıtla
işçi:

Ünlülüğüne ünlülük kattığını, medyatik olacağını düşünüyor zavallı. Vatanını rezil edeceğini düşünenler kendini yanlış anlatmanın düşüncesinde olmalı.

5
12
yanıtYanıtla
sarpk.:

Doğru söylüyor Niye kızıyorsunuzki. En son ailece 17 aralık da milleti toptan tokatlayıp deveyi hamuduyla götürdüler yetmedi soma da işçi bile tokatladılar. Koynumuzda besleyip, kaçak elektrik su paralarını ödeyip resmi ihalelerle beslediğimiz kürtlerde bizi tokatlamıyorlarmı. Memleketi harami hain doldurdu. Gelen tokatlıyor giden tokatlıyor. Milletçe serseme döndük sağlıklı mantıklı düşünemez olduk artık...

5
11
yanıtYanıtla
gülshy1993@hotmail.com:

erinmeyip inceledim aşağıdaki yorumların dörtte üçü en temel dyapılmışarını bile bilmeyen,Elif şafağı bile tanımayacak kadar edebiyattan uzak en kötüsü de nefretle eleştiriyi ayırt edemeyenler tarafından yapılmış çok da umursamamak gerek

7
9
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title