Haberler

Elif Şafak Baileys Prize'ın Jüri Üyesi Oldu

Güncelleme:

Türkiye edebiyatının dünyaca tanınan isimlerinden Elif Şafak, İngiltere'nin kadın yazarlara saygı duruşunda bulunduğu prestijli edebiyat ödülü Baileys Prize'ın jüri üyesi oldu.

İngiltere'nin kadın yazarlara saygı durusunda bulunduğu saygın edebiyat ödüllerinden Baileys Prize, uzun aday listesi açıklandı. Jüri üyeleri arasında Türkiye edebiyatının dünyaca tanınan isimlerinden Elif Şafak'ın da yer aldıgı organizasyonda bu yıl Kate Atkinson ve Anne Enright gibi usta yazarların eserleri de yer aldı.

''BÜYÜK YAYINEVLERİNE İHTİYAÇ DUYULMUYOR''

Jüri üyesi Elif Şafak uzun aday listesinin açıklandığı panelde "Uzun aday listemizin çoğunluğunu ilk roman yazarları oluşturuyor. Listede aynı zamanda usta kalemler de bulunuyor. Ama bu liste, edebiyat dünyasına giriş yapan eserlerin büyük yayınevlerine ihtiyaç duymadığını gösteriyor." diye konuştu.

170'DEN FAZLA ROMAN DEĞERLENDİRİLECEK

170'den fazla romanın jüri tarafından değerlendirildiğini açıklayan Şafak, "Baileys Prize'a edebiyat alanında kadın-erkek eşitliğine vurgu yapması açısından ihtiyacımız olduğuna inanıyorum." yorumunu yaptı. Toplam 20 yazar ve eserinin yer aldığı uzun aday listesinde yarışa 11 yazar, ilk romanlarıyla adlarını yazdırdı.

MİLLET FARKI GÖZETİLMİYOR

Kadın yazarları teşvik amacıyla verilen ödülde kitapların Britanya'da basılması ve İngilizce yazılması gibi koşullar aranıyor ancak millet farkı gözetilmiyor. Baileys Prize'ı önceki yıllarda kazanlar arasında Zadie Smith, Lionel Shriver ve Eimear McBride gibi önemli isimler bulunuyor.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kate Atkinson Elif Şafak Türkiye Magazin Kültür Sanat Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

kültigin:

Zaten Avrupa''da yazarların başarılı olma kriteri Türk düşmanlığından geçiyor. Kim vatanını iyi satıyorsa kim ermeniden, pkkdan, siyonizmden yanaysa o ödüllendiriliyor. . . Bakınız orhan pamuk. .

2
0
yanıtYanıtla
sebil:

HİÇ HAZ ETMİYORUM ŞU KADINDAN

1
0
yanıtYanıtla
2955Mobil-ANDROID:

bu hainlerini ülkeye girişini yasaklayacaksin aga

1
0
yanıtYanıtla
t.c.Mobil-ANDROID:

bu kadin kominist kizilbas vatan hayini degilmi.o zaman normal onu secmeleri.ne kadar memleketini kotulerse o kadar batida yerleri var bu vatan hahinlerinin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title