Haberler

Elif Jale Yeşilırmak Bronz Madalya İçin Mindere Çıkacak

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Kadınlar Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde sabah seansıyla başladı.

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda üç gün sürecek şampiyonanın ikinci gününde mindere 53 kg'da Merve Kenger, 58 kg'da Elif Jale Yeşilırmak ve 75 kg'da Yasemin Adar çıktı.

MERVE KENGER İLK TURDA ELENDİ

Milli güreşçilerden mindere ilk olarak 53 kg'da Merve Kenger çıktı. Kender, Koreli Hye Shing Lee karşısında 1-0 öne geçse de mücadeleyi 11-1 teknik üstünlükle kaybetti. Koreli Lee, Rus sporcuya 14-10 yenilince Merve Kenger repesaj hakkını kaybetti ve şampiyonadan elenen ilk milli güreşçi oldu.

YEŞİLIRMAK, SON AVRUPA ŞAMPİYONU ESKİ TAKIM ARKADAŞINA YENİLDİ

2010 yılında Türk vatandaşlığına geçen ve 2010 öncesi Rus Milli Takımı'nda güreşen Elif Jale Yeşilırmak, mindere çıkan ikinci Türk sporcu oldu. 58 kg'da Yeşilırmak, günün ilk galibiyetini aldı. Yeşilırmak, Kazak Aizhan Ismagulova karşısında çok üstün bir maç çıkardı ve karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazandı. 2. turda ise Macar Emese Barka ile karşılaştı. Bu karşılaşmada da üstün güreşini sürdüren Yeşilırmak, karşılaşmayı 4-0 kazanarak çeyrek finale çıktı. Yeşilırmak çeyrek finalde, son Avrupa şampiyonu Rus Valeria Koblova ile karşılaştı. Eski takım arkadaşına karşı maça iyi başlayamayan Elif, mücadeleyi 9-0 kaybetti ve repesaj için Valeria'nın finale çıkmasını bekledi. Valeria yarı finalde Ekvatorlu Lisset Antes'i 3-1 yenince Yeşilırmak, repesaj hakkı elde etti. 3.'lük, 5.'lik maçına çıkabilmek için Yeşilırmak, Moğol Munkhtuy Tungalag ile karşılaştı. Maçın ilk devresini 8-0 önde tamamlayan Elif, maçı da aynı skorla kazanarak akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak tek Türk sporcu oldu.

YASEMİN ADAR DÜNYA ŞAMPİYONUNU YENDİ, ABD'Lİ TAKILDI

75 kg'da Yasemin Adar, 1. turda eski dünya şampiyonu Rus Ekaterina Bukina karşısında mükemmel bir maç çıkardı. Adar, iki tek kol ve bir çırpma ile eski şampiyonu 10-0 teknik üstünlükle geçti. Ancak Yasemin kendisinden teknik olarak çok düşük ABD'li Maria Grey Adelina'ya maç 13-6 iken tuş oldu. Adar, repesaj için Maria'nın finale çımasını bekledi. Maria çeyrek finalde, Japon Hireo Suzuki'yi 2-1 yenerek yarı finale çıktı. Adelina, yarı finale Estonyalı Epp Mae'yi 5-1 yenerek finale yükselince Adar, repesaj maçına çıktı. Repesaj maçında Adar, Çinli Qian Zhou'ya 18-6 teknik üstünlükle yenildi. Yasemin Adar, Merve Kenger'den sonra şampiyonadan elenen ikinci Türk sporcu oldu. - Taşkent

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title