Haberler

Elif Hanım Engellilerin Umudu Olmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Elif Hanım Rehabilitasyon Merkezi çocukların umudu olmaya devam ediyor Diyarbakır'da 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Diyarbakırlı engellilerin umudu oldular. Yasemin hanım özel eğitim merkezi 2015 yıllında Elif Hanım Özel Eğitim kurumları bünyesinde faaliyetine başladı. Merkez Fizyoterapi, işitme ve zihinsel ana başlık altında eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Çocukların adeta umudu haline gelen Yasemin Özel Eğitim Merkezi ile Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi'ne ait hidro terapi (kapalı yüzme havuzu ) merkezi ve hippoterapi ünitelerinin açılışı yapıldı.

Açılışı Ziya Gökalp Orta Okulu Müdürü Şeyhmus Ayan yaparken açılışa çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Davetliler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Havuzlu tedavi ile beyin felci olan çocukları rehabilite ettiklerini belirten Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdür Yasemin Timur, "Serabral palsi (beyin felci) hem pediyatrik lokomat, hem de havuz tedavisi (hidroterapi) pediyatrik lokomat ve havuz tedavisi ile rehabilite ediyoruz" dedi. Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak hareketlerin daha kolay yapılabilmesinin sağlandığını belirten Timur, kas ve eklemlerin sertliklerine engel olacak hareketler yapıldığını dile getirerek, "Su içi rehabilitasyonun yanında bir yandan pediatrik lokomat tedavisi, bir yandan da klasik fizik tedavi uyguluyoruz'' dedi.

Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti verdiklerini dile getiren Okul Müdürü Yasemin Timur, "Kişisel bakımları konusunda eğitim vermekteyiz. Bedensel engelli bireylerin yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmektedir. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanmaktadır. Evlerinden alıp okula getirmekteyiz, sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz. Öğlede yemeklerini yediriyoruz. Çok uyum içerisindeyiz. Ekibimiz iyi ekip çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçlarını öğretmenlerimizce öğrencilere yardımcı olarak karşılanmaktadır. Böylece velilerimizin bizlere karşı olan güvenleri bir kere daha kanıtlanmış oluyor. Özel Elif Hanım Okulu olarak her şeyin en güzel hizmetini yapmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere hizmet etmek onurdur" dedi.

Kurumlarında hijyene dikkat ettiklerini belirten Kurucu Müdürlerden Yasin Çelebi ise, "Disiplinli hijyene dikkat ederek kaliteli personeli ile Kurumumuz da zihinsel engelli çocuklara, işitme engelli çocuklara, fiziksel engelli çocuklara, öğrenme güçlüğü olan çocuklara eğitim vermekle beraber ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunulmaktadır. Verilen eğitim hizmetlerinden duyulan memnuniyet ve yoğun ilgi üzerine ikinci bir şube olan yasemin hanım özel eğitim merkezini hizmete açtık. Kurum bünyesinde zihinsel engelliler öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman öğretici, rehber öğretmenler psikolog ve Fizyoterapistler eşliğinde kaliteli bir eğitim veren geniş eğitim kadrosu ile hizmet vermektedir. Eğitim kurumlarının başında gönüllü koordinatörlüğünü yürüten Yasin Çelebi ve kurucu müdür Yasemin Timur eşliğinde Eğitim Kadrosu nun yanı sıra eğitimli şoförler, Servis hostesleri ve yardımcı personeller dahil olmak üzere iki okul bünyesinde ortalama 60 personelle hizmet sunulmaktadır. Fizik Tedavi salonunda tüm egzersiz cihazlarının yanı sıra uzay terapi yöntemi de kullanılmaktadır. Fiziksel yetersizliği olan öğrencilere hizmet sunmak üzere havuz tedavisi (Hidro terapi ) hizmeti sunmaya başladı. Kurumumuz da öğrencilere sabah kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti de sunulmaktadır. Öğrenciler evlerinden servisle hostes eşliğinde alınır. Eğitim sonunda evlerine bırakılır. Aileden bu hizmetleri karşılığında ek bir ücret alınmamaktadır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title