Haberler

Elif, Babası Yılmaz Güney'i Anlattı

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Belediyesi, Yeşilçam'ın 'Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'in ölümünün 31'inci yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Belediyesi, Yeşilçam'ın 'Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'in ölümünün 31'inci yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenledi. Elif Güney Pütün, "Hep babamdan miras kalan Güney soyadına layık olma kaygısıyla yaşadım" dedi.

Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü dolayısıyla Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen program, sanatçının oynadığı filmlerden sahneler ve yazdığı kitaplardan bölümleri ele alan video ile başladı. Sanatçının sevdiği şarkıların dinletildiği etkinliğe katılan ve babasının yazdığı şiiri okuyan Elif Güney Pütün, ilk kez bir söyleşiye katıldığını ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Sinema ekranından babasının ilk filmini henüz 5 yaşında izlediğini anlatan Pütün, "Annem 5 yaşındayken beni sinemaya götürmüştü. Babamın filmini izliyorduk. Filmde babam ölmüştü. O an 'Babam öldü!' diye ağlayarak çığlıklar atmaya başlamıştım. Annem beni paltosunun altına saklayarak sinema salonundan çıkarmıştı. Sonra babamın sadece sinema perdesinde öldüğünü, oyuncu olduğunu anlatmıştı" dedi.

Elif Güney Pütün, babası Yılmaz Güney'i çocukluğu boyunca cezaevi ve sinema perdelerinde tanıdığını belirtti. Yılmaz Güney'in kızı olarak kendini özel hissettiğini ifade eden Elif Güney Pütün, sürekli babasının adına layık olma kaygısıyla yaşadığını söyledi. Pütün, "Bugün 31'inci yıl ve dün gibi. 31 sene boyunca çok enderdir 9 Eylül günü Fransa'da değilim, mezarına gitmedim, çiçeklerini koymadım ve mezarını silip süpürmedim. Tabii ki sizinle birlikte olmak büyük mutluluk ama aklımın bir yarısı orada kaldı" dedi.

Söyleşiye gelen konuklarlarla da karşılıklı sohbet ederek Yılmaz Güney'in bilinmeyenlerini anlatan Pütün, babasının çok iyi yemek yaptığını ve sırf onunla daha iyi iletişim kurmak için yemek yapmayı öğrendiğini anlattı. Yılmaz Güney ile birlikte yaşadığı 3 yıl boyunca birlikte yemek yaptıklarını ve bu dönemde hayat dair birçok şey öğrendiğini belirten Pütün, "Babama yeni yemekler yapardım. Yarısı çöpe giderdi ama yinede yeni tatlar keşfetmekten vazgeçmezdim. Babama tattırırdım yaptıklarımı. Birlikte ne eklesek ne çıkarsak daha güzel olur diye konuşurduk. Burada çıkardığım ders 'hayatta da ne eklersem daha güzel olur, ne çıkarırsam daha iyi olur' mesajıydı" dedi.

Babası Yılmaz Güney'in filmlerinin restore edildiğini belirten Elif Pütün, şu an piyasada olmayan kitaplarının da tekrar yayınlanması için çalışmalara başladığını  açıkladı.

İzleyenlerin sorularını da yanıtlayan Elif Güney Pütün, Türkiye'de son dönemde yaşanan olayları üzüntüyle izlediğini açıkladı. Pütün, "Tam birlik olma zamanı. Irk, dil, din ayırmadan kardeş olma zamanı" dedikten sonra şöyle konuştu:

"Hepimiz birbirimize kenetlenmek zorundayız. Öbür türlü bu işin içinden kesinlikle çıkamayız. ve o kenetlenmeyi de birbirimizi anlayarak, empati kurarak, insanlarımızı bağrımıza basarak yaşayabiliriz. Bu çok önemli. Bunu yapamazsak kesinlikle ilerleyemeyiz. ve ülkemiz gerçekten var olma tehlikesine girer. Çünkü bir ülkeyi var eden onun zengin insanlarıdır. Kardeşliğidir dayanışmasındır. Bu yoksa o ülkede çok fakirdir. Ben ben kendi ülkemin böyle olmasında çok büyük bir üzüntü duyarım."

Programın ardından Pütün, söyleşiye katılanlarla hatıra fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Güney Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title