Haberler

Eli Öpülesi Hayırsever

Kuşadalı Sevil Altaş, Kuşadası'nın ilk öğretmenlerinden olan eşi merhum Yaşar Altaş ile birlikte yaşadığı evi, eğitim ve kültür amaçlı kullanılmak üzere Kuşadası Belediyesi'ne bağışladı.

Kuşadalı Sevil Altaş, Kuşadası'nın ilk öğretmenlerinden olan eşi merhum Yaşar Altaş ile birlikte yaşadığı evi, eğitim ve kültür amaçlı kullanılmak üzere Kuşadası Belediyesi'ne bağışladı. Sevil Altaş ve kızı Meltem Günaydın, 3 Eylül 2012 tarihinde Kuşadası Belediyesi'ne başvurarak şartlı bağış dilekçesi verdi. 4 Eylül 2012 tarihli Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında şartlı bağış kabul edildi. Şartnameye göre, mülkiyetin tamamı Kuşadası Belediyesi'ne, irtifa hakkı ise yarı yarıya Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfına (KEGEV) bağışlandı. Mülkiyeti Kuşadası Belediyesi'ne geçen bina, KEGEV tarafından eğitim ve kültür için kullanılacak.

Bağışlanan evin tapu işlemlerini gerçekleştirmek üzere Kuşadası Tapu ve Sicil Müdürlüğü'ne giden Sevil Altaş ile kızı Meltem Günaydın'a, Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı Başkanı Şefik Sözer, Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan eşlik etti.

Tapu devir teslimini gerçekleştiren Sevil Altaş, binanın faydalı bir şekilde hizmet vereceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Altaş'a eşlik eden yetkililer ise eğitim için böyle büyük bir bağışı yapan Sevil Altaş'ın elini öptü.

Tapu devir teslim işlemlerinin ardından merhum eşi Yaşar Altaş ile birlikte yaşadığı eve giden Sevil Altaş, burada yetkilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Binanın kısa sürede 'Eğitim ve Kültür Merkezi' olarak çalıştığını görmek istediğini belirten Sevil Altaş, "Evi bağışlama fikrini çok uzun zaman önce düşünmüştük. Rahmetli eşimle beraber bu evde 3 yıl ikamet ettik. Bu ev, yaşadığımız yıllarda Kuşadası'nın en güzel, en kullanışlı evlerinden biriydi. Eşimin sağlık sorunları nedeni ile evden taşınmak zorunda kaldık. Eşimin kalp rahatsızlığı vardı ve evimizin yolu yokuştu. Biz de o dönem evi kiraya vermiştik. Eğitime katkı sağlamak için bu evi bağışlamayı o yıllarda düşünmüştük. Eşimle en büyük hayalimizi gerçekleştirdiğim için son derece mutluyum. Bu binanın eğitim ve kültür merkezi olarak çalıştığını hayal ettiğimde çok mutlu oluyorum. İnşallah o günleri görebilirim. Sunduğumuz şartlardan ben bir kaçını söylemek istiyorum. En önemlisi bu bina eğitim ve kültür merkezi olarak kullanılacak. Merkez içerisinde yapılan faaliyet ve etkinlikler Atatürk ilke ve devrimlerine uygun olacak. Pozitif bilimler dışında herhangi bir eğitim ve aktivite kesinlikle yapılmayacak. Yapılacak olan merkezin içerisinden en az 13.000 kitap ve dokümandan oluşan bir kütüphane yer alacaktır. Ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum."

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) Başkanı Şefik Sözer ise Sevil Altaş tarafından bağışlanan iki katlı eski Rum evinin yenilenme çalışmalarının Kuşadası Belediyesi tarafından yapılacağını ve restorasyonun ardından KEGEV tarafından kullanılacağını belirtti. Sözer, vakıflarına bugüne dek yapılmış en anlamlı bağışın değerini bildiklerini ve bağış şartlarına yakışır şekilde önemli bir eğitim ve kültür yuvası oluşturacaklarını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title