Haberler

Eleşkirt'te ÇKS Başvuruları Başladı

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşar "Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 30 Mayıs tarihinde sona erecek." dedi.

Eleşkirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bolat Coşar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Mayıs tarihinde sona ereceğini belirterek, ilçedeki çiftçileri kayıtlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

Coşar, yaptığı yazılı açıklamada, 2005 yılına kadar sadece doğrudan gelir desteği uygulamaları ve mazot desteği ödemeleri için kullanılan ÇKS'nin, 2005 yılından sonra bitkisel üretime yönelik olarak yapılacak tüm destekleme programlarını kapsayacak bir sistem haline dönüştürüldüğünü kaydetti.

Sistemin, uygulanacak bitkisel üretim desteklemelerinin tek kilit noktası haline geldiğini kaydeden Coşar, şunları ifade etti:

"Projenin uygulamaya konulduğu tarihten itibaren elde edilen bu veriler, planlı tarıma yönelik gerçekçi politikaların hayata geçirilmesi için de büyük önem taşımıştır. ÇKS başvurusu sırasında üreticilerden üretimleri ve tarımsal varlıkları ile ilgili alınan bilgiler neticesinde, Eleşkirt tarımının, tarımsal envanteri çıkarılarak güncel ve modern bir veri tabanına kavuşturulmuştur. Yapılan yeni düzenleme ile Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) ile tüm tarımsal işletmelerin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellemesinin sağlanması hedeflenmektedir. TÜKAS mayıs ayı içerisinde devreye gireceğinden ve çalışmaları devam eden yeni ÇKS yönetmeliğine göre 2014 üretim yılı, ÇKS başvurularının 30 Mayıs tarihinde sona erecek olup, vatandaşlarımızın destekleme uygulamalarında olası mağduriyetlerle karşılaşmamaları için kayıtlarını yaptırmaları çok önemlidir." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Eleşkirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title