Haberler

Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nda Çevre Düzenlenmesi

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde hayırsever iş adamı Celal Oruç tarafından 12 milyon TL harcanarak yapılan yüksekokulun 15 bin metrekarelik alanında çevre düzenlenmesi çalışmalarına başlandı.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde hayırsever iş adamı Celal Oruç tarafından 12 milyon TL harcanarak yapılan yüksekokulun 15 bin metrekarelik alanında çevre düzenlenmesi çalışmalarına başlandı.

Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yücel Ünal, okullarının çok yeni olduğunu belirterek, "Burada görevli akademisyenden tutun güvenlik görevlisine kadar herkes mesai mevhumuna bakmaksızın olağan üstü bir gayret içerisindedir. Okulumuzun ciddi anlamda bir çevre düzenlenmesine ihtiyacı vardı. Ön cephemizde eğim çok fazla olduğundan arka cepheden ciddi miktarlarda hafriyatı ön tarafa taşıyarak seviye düzenlemesi yapıp buraları ağaçlandırıyoruz. Aynı zamanda dolgu yapılan alanların büyük bir bölümünde de asfaltlandırma yapacağız. Tüm kadromuzla ağaçlandırma faaliyetlerine katkı sunuyoruz. Bölgemizde sezon çok kısa olduğu için ağaçlandırma çalışmalarını bitirip silajlık mısır ekimini gerçekleştirmemiz lazım. Yüksekokulumuz tam anlamıyla faaliyete geçtikten sonra yıllık silaj ihtiyacımız da artacak. İnşallah bölgemizdeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı bilinçlendirip modern hayvancılığa geçirerek ciddi anlamda ekonomik sıçrama gerçekleştirebileceğimize inanıyorum" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eleşkirt Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title