Haberler

Elektronik Ticarete Yapılan Yeni Düzenleme

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: "Kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin lira ile 10 bin lira arasında değişen idari para cezaları verilecek"

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a göre, kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin lira ila 10 bin lira arasında değişen idari para cezaları verileceğini bildirdi.

Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, kanunun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe gireceğini, artık kimsenin elektronik dolandırıcılığa, elektronik sahtekarlığa ve istenmeyen SMS'lere maruz kalmayacağını belirtti.

İnternet kullanımının 1990'lı yılların ortalarından itibaren yaygınlaştığını anlatan Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 1200'den fazla e-ticaret sitesi bulunmakta. 5 milyondan fazla müşterisi bulunan elektronik ticaret alanında yasal mevzuat henüz oluşturulabildi. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, e-ticaretin yaygınlaştırılması, elektronik ortamda işlem yapan tüketicilerin korunması ve internet üzerinden yapılan ticari faaliyetlerin daha güvenli ve şeffaf biçimde yapılması hedefiyle kabul edildi. Yasaya göre artık kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin lira ile 10 bin lira arasında değişen idari para cezaları verilecek." - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Ercoşkun Ak Parti Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title