Haberler

'Elektronik Kart Tamiri' Projesi

Kayseri'de Elektronik Alanında Kalfalık ve Ustalık Belgesi Olanlarla Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü Mezunlarına Yönelik Uygulanan 'Elektronik Kart Tamiri' Projesi Tanıtıldı

Kayseri'de elektronik alanında kalfalık ve ustalık belgesi olanlarla Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü mezunlarına yönelik uygulanan 'Elektronik Kart Tamiri' projesi tanıtıldı.

Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası ile Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi'nin, Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında hazırladığı projenin tanıtımı, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube binasında gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,Kayseri'de elektronik alanında kalfalık ve ustalık belgesi olanlar ile Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü mezunlarının yoğun bulunduğunu anımsattı.

Bu kesimin yeterli güncel eğitime sahip olmamaları, uygulama eksikliği ve teknolojinin gelişmesi ile yetersiz kalmaları sonucu kendi iş imkanlarını oluşturamadıklarını ifade eden Kalkan, bu konudaki eksiği gidermek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kalkan, Merkezi Finans Birimi ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 148 bin avro bütçeli projenin 12 ay süreceğini belirtti.

Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Selçuk Erdem de bünyelerinde oluşturulan elektronik laboratuvarında 20 haftalık iki ayrı kurs düzenleneceklerini, bu kurslarda 40 kişiye eğitim fırsatı sağlanacağını söyledi.

(MUS-ZB-NÖZ) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title