Haberler

Elektrikli Otomobil Geliştiren Öğrencilere Teşekkür Belgesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Teknoloji Fakültesi'nde kurulan, Veliaht Elektromobil Takımının ürettiği elektrikle çalışan 'Kangal V1' adlı otomobilde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

CÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Bölümü'nde okuyan öğrenciler, 'TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması'na katılmak üzere TÜBİTAK'a proje sundu. TÜBİTAK'tan maddi destek alan öğrenciler yerli sponsorların da yardımlarıyla Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yüksel'in önderliğinde 30 bin liralık bütçe ile elektrikle çalışan otomobil yaptı.

Sivas'a özgü bir isim olması nedeniyle kangal köpeğinden yola çıkılarak 'Kangal V1' adını verdikleri elektromobil, bu yıl 3-9 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışmaya katıldı. 37 takım arasından 23'üncü olan araç ilgi çekti.

TEST SÜRÜŞÜ YAPILDI

Teknoloji Fakültesi'nce üretilen elektrikli otomobil için bugün Rektörlük binası önünde teşekkür belgesi töreni ve test sürüşü yapıldı. CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, takım kaptanı Kerem Ersoy'un kullandığı otomobile binerek rektörlük bahçesindeki test sürüşüne katıldı. Törene Rektör Kocacık'ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ali Erkul, Prof.Dr. Sami Hizmetli ve Prof.Dr. Ertan Buyruk da katıldı. Test sürüşünün ardından aracın yapımında görev alan öğretim elemanları ve 14 öğrenciye teşekkür belgeleri verildi. CÜ Rektörü Prof.Dr. Kocacık aracın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çaba ve girişiminiz için tebrik ediyorum. İnşallah burada kalmaz, devam edilir, gelecekte daha iyi mevkilerde, daha iyi fabrikalarda fırsatlar ile geliştirilir. Güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz. Yerli otomobillerimiz yavaş yavaş televizyonda gösterilmeye başlandı. İnşallah daha da geliştirilecek. Avrupa, Amerika'ya kafa tutacak ve orada araçlarımızın dolaşmasına vesile olacak gelişmeler yaşanacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Proje Takım kaptanı Kerem Ersoy ise aracı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması için hazırladıklarını ve 1 sene Ar-Ge ve üretim çalışmaları sonucunda yarışa katıldıklarını belirterek toplamda aracın 30 bin lira bütçe ile gerçekleştirildiğini söyledi. 450 kilo ağırlığında olan ve elektrik ile çalışan otomobil 45-50 kilometre hız yapabiliyor. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kangal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title