Haberler

Elektrikçiler Derneğinden Uyarı

Fatsa ve Çevre İlçeler Elektrikçiler Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çilingir, “Yetkili elektrik sertifikası bulunmayan kişilerin tesisat yapması hukuken yasaktır” dedi.

Fatsa ve Çevre İlçeler Elektrikçiler Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çilingir, "Yetkili elektrik sertifikası bulunmayan kişilerin tesisat yapması hukuken yasaktır" dedi.

Toplam 77 üyeleri ile birlikte bir dernek çatısı altında birleşerek faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Yardımcısı Abdullah Çilingir, "Yetkili elektrik sertifikası bulunmayan kişilerin tesisat yapması hukuken yasaktır. İnşaatta yetkili bir elektrikçinin çalıştırılması ve işe başlamadan önce işe başlama formlarının doldurularak yapı denetim dosyasına konması, inşaat bitiminde iş bitirme belgesi ile bunların eki olan kontrol formlarının inşaata gidilmiş doldurulmuş ve yapı denetim kuruluşundaki denetçi mühendisler tarafından imzalanmış formlar doldurulurken özellikle topraklama ölçümü ile kaçak akım rölesi testleri yapılıp raporlanmış ve bir nüshası belediyeye verilmiş olduğu denilmektedir. Bahsi edilen yönetmeliğin uygulanmasında başta yetkili elektrikçilik sıfatı taşıyanlar müteahhitlik hizmeti veren firmalar, yapı denetim kuruluşları ve şantiye şefi olarak görev yapan kişilerin sorumlu olduğu bilinmelidir. Derneğimiz yönetim kurulu tarafından bu konunun anlatılması ve bilinmesi gerektiği düşünülerek meslek mensuplarımız ve denetim kuruluşları ile birlikte bilinçlendirme çalışmalarımız yapılmıştır. Konunun öneminin hafife alınmamasını sorumluluğu bulunan tüm yetkililerden istirham ederiz. Yapılacak olan inşaat çalışmalarında firmalarımızın bu konuya riayet etmeleri önemlidir. Derneğimiz yönetiminin bundan sonraki uygulamalarının ise inşaat başlama aşamasında ilgilisi bulunan müteahhit firma ile yapacağı sözleşmeye istinaden (sözleşme detayları bir başka yazımızda güncellenecektir) işe başlama formunu doldurarak derneğimiz kayıtlarına kayıt numarası ile alınarak ilgili yapı denetim kuruluşuna 1 nüsha ve yetkili elektrikçisine 1 nüsha olarak tanzim edilecek ve tesisin tesisat uygulamasına başlanılacaktır. İşe başlama formunun uygulanmasında tüketicilerimizin kaliteli ve nitelikli tesisatlı tesislerde ikamet etmesi en doğal haklarıdır. Bu konuda yapı denetim firmalarına müteahhit firmalarımız tarafından anlayış gösterileceğini düşünmekteyiz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title