Haberler

Elektrik ve Doğalgaz Zammı Faturayı Böyle Kabartacak

Güncelleme:

Elektrik ve doğalgaza bugün itibariyle yapılan zam sonrasında 4 kişilik ailenin elektrik faturasına ayda 7, gaz faturasına 15 TL ek yük gelecek.

Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 oranında zam yapıldığını açıkladı. Zamlar bugün itibariyle geçerli olacak.

Enerji sektörü için doların değerinin artmasının önemli bir dezavantaj olduğunu bildiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2 yıldır fiyat artışına gidilmediğini ancak, bu yıl yağış azlığının bu durumu dengeleyemeyecek duruma getirdiğini belirtti.

4 KİŞİLİK BİR AİLE AYLIK NE KADAR FARK ÖDEYECEK?

ELEKTRİK
Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) hesaplamalarına göre, 4 kişilik bir aile aylık ortalama 230 kilovat elektrik tüketerek, 83.2 lira fatura ödüyordu. Zamdan sonra ise bu fatura 90.6 kuruşa çıkıyor yani yaklaşık 7 liralık bir artış oluşuyor. Bu oran tüketim arttıkça katlanıyor.

DOĞALGAZ
Dört kişilik ailenin, doğalgaz tüketimi için ödeyeceği faturanın ise ayda ortalama 15 lira artması bekleniyor. Doğalgaz sektörü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 100 metrekarelik bir konutun yıllık tüketimi bin 500 metreküp civarında. Buna göre 100 metrekarelik konut, zammın ardından yılın son çeyreğinde yaklaşık 638 metreküp doğalgaz tüketmiş olacak ve bu miktar için 848 lira ödeme yapacak. Böylece son üç ayda zam nedeniyle 45 lira civarında artı maliyet çıkmış olacak.

DOĞALGAZA HER AY, ELEKTRİĞE 3 AYDA 1

Türkiye'de doğalgaz fiyatları, BOTAŞ tarafından her ayın son günü, bir sonraki ay geçerli olmak üzere; tarifeli elektrik fiyatları ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca her üç ayda bir belirleniyor.

Ancak BOTAŞ, uzun süredir doğalgaz fiyatlarına sübvansiyon uyguluyor, yani maliyet artışına rağmen satış fiyatını sabit bırakıyor. Oysa gaz fiyatları ve döviz kurunda meydana gelen artış nedeniyle maliyet yükseliyor. BOTAŞ’ın bu yıl da zamma rağmen 200 milyon doların üzerinde zarar etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Taner Yıldız Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (74)

ak gençlik..................:

yaaa yıllarca elektiriğe doğalgaza zam yapılmazken sesiniz çıkmaz helal olsun deyip dua etmezsiniz. ama azıcık düzenleme olunca kıyameti koparırsınız. . beleşçiler sizi. .

3
39
yanıtYanıtla
Mert:

800 liraya calismadigin herhalinden belli akkoyun

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

belliki senin karnın tok sırtın pek. . . parası olmayanları neden düşünmüyorsunuz sülük kafalılar

yanıt0
yanıt0
YUSUFİ:

AZICIK DÜZENLEME Mİ DİYORSUN SEN BUNA KARDEŞ. . . UYU SEN İYİ UYKULAR AK GENÇLİK. . .

yanıt0
yanıt0
EVREN:

TELİNİ ADRESİNİ YAZSANA YANINA Bİ UĞRAYIM SENİN ÖRÜMCEK.

yanıt0
yanıt0
Ankaralı:

kardeşim hepimiz zam yapılsın isteriz. Türkiye için Tek örnek veriyorum. . . Fatura da Kaçak bedeli ödeniyor. Neden ödüyorum . . . . kaçak bedeli 0, 035 krs iken Şuanda 0, 04927 krş sadece faturadaki bu değeri açıklarmısın. . . . bu sadece bi tanesi. . . Neden bu sürekli zamlanıyor. Bunu açıklarsan bende tatmin olursam. . Beleşçiliği tam anlatırsan senin elini öpecem. . . .

yanıt0
yanıt0
Belliki.:

Belliki sen köşeyi dönmüşsün ne anlarsın garip kurabanın halinden.

yanıt0
yanıt0
luzumsuz:

bu kadar abartılır arkadaş başka olmaz insanları karamsarlığa itmek için elinizden geleni yapıyorsunuz birde fatura gösteriyor yalan üstüne yalan bir vatandan ayda 100 tl fatura ödüyorsa 9 zam yapıldı 109 tl ödeyecek doğalgazda aynısı 2 yıldır zam yok onu neden söylemiyorsunuz arkadaş bu kadar da nankör olmayın bu haberler sitesi ancak insanları zorla sitrese sokar adam akıllı haber yapın

9
17
yanıtYanıtla
harakuri:

ben tedascıyım gelde o 2 senenin içinde sana geçirilen zamı gösteriyim kim diyor 2 senedir zam yok diyee

yanıt0
yanıt0
bio:

Bu zamlar 600-1000 tl maaşların olduğu ülkede zalimlikten zulümlükten başka bir şey değildir. . . . . Ülke idarecileri parayı har vurup harman savururken halka sormuyorlar. . . . Özel uçaklar, arabalar, gtir suriyelileri, ıraklıları ver yardımları vb. daha bir sürü yazsan sayfalar almaz. . . . . Ama verdiği açığı hemen vatandaşa müracaat, inanın kendi paraları olsa bu kadar rahat har vurup harman savuramazlar. . . . . . . Sanki babalarının çiftliği devlet bütçesi olmuş. . . . . . . İsyan etsen kanunlarıda kendilerine göre yapmışlar. . . . . Bir gecede hemen al kararı yap zam mı ne güzel. . . . . Kendi tuzları kuru da çünkü. . . . . . Ama elbet bir gün bu hesap sorulacak. . . . . .

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title