Haberler

Elektrik trafosu isteyen köylüler, karayolunu trafiğe kapattı -

Seydikemer ilçesinde elektrik hatlarındaki voltaj düzensizliğinin elektrikli cihazlarına zarar verdiğini ileri süren köylüler, yeni trafo yapılması için Fethiye-Antalya karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Seydikemer ilçesinde elektrik hatlarındaki voltaj düzensizliğinin elektrikli cihazlarına zarar verdiğini ileri süren köylüler, yeni trafo yapılması için Fethiye- Antalya karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Zorlar köyü Oyuk Makası mevkisinde toplanan köy sakinleri, ev ve iş yerlerine gelen elektrikteki voltaj düzensizliği nedeniyle arızalanan cihazlarını Fethiye-Antalya karayoluna koydu. Karayolunda araçların geçişine izin vermeyen köy sakinleri, yeni trafo yapılıp mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Zorlar Köyü Muhtarı Halil Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin nüfuslu köyde 15 yıldır muhtarlık yaptığını, 3 yıldır elektrik hattındaki voltaj düzensizliği sorununu çözemediklerini söyledi.

Düzensizlik nedeniyle vatandaşın ev ve iş yerlerinde elektrikli cihazlarının sürekli arızalandığını belirten Kocabaş, "Vatandaşın kliması, buzdolabı yanıyor, ev aletleri çalışmıyor. Çevredeki iş yerlerinde kullanılan cihazlar zarar görüyor. Bir yerde elektrik fazla kullanıldığında diğer yerlerde elektrik azalıyor. 3 yıldır devam eden bu sorunu defalarca yetkililere bildirdim, dilekçeler verdim. (Yaparız) diyorlar ama bugüne kadar kimse ilgilenmedi" dedi.

Kocabaş, seslerini duyurmak için eylem yaptıklarını, mağduriyetleri giderilmediği sürece eylemlerine farklı şekilde devam edeceklerini bildirdi.

Köy sakini Muhammet Tanış ise elektrikteki voltaj düzensizliği nedeniyle evindeki elektrik hattının yangın çıkardığını ve bir çok eşyasının zarar gördüğünü anlattı.

Konuyla ilgili gerekli yerlere başvurduğunu ve bir ekibin evinde inceleme yaptığını kaydeden Tanış, mağduriyetinin giderileceği söylenmesine rağmen yaklaşık 2 aydır kimsenin kendisine ulaşmadığını iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Seydikemer Kocabaş Antalya Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title