Haberler

Elektrik Tellerinden Çıkan Kıvılcım Yangın Çıkardı

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Yangında, bahçelerdeki 200 ton saman yanarak kül olurken, çok sayıda büyükbaş hayvan son anda yanmaktan kurtarıldı. Çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, 2.5 saatte kontrol altına alınabildi.

Kozluk İlçesi'ne bağlı 3 bin nüfuslu Bekirhan Beldesi'nde bugün saat 14.30 sıralarında, elektrik tellerinden çıkan kıvılcım, kuru otların tutuşmasına yol açtı. Otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle her yere yayıldı. Beldede itfaiye ekibi ve yangın söndürme aracı olmadığı için yangını söndürmek için, çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi beldeye geldi. Yaklaşık 2.5 saatte söndürülen yangında, bahçelerdeki 200 ton saman yanarak kül oldu. Onlarca büyükbaş hayvanın son anda yanmaktan kurtarıldığı yangında, beldedeki mezarlıkta bulunan otlar ve ağaçlar da yandı.

Belde Belediye Başkanı Zeki Demir, beldede itfaiye aracının olmamasından yakınarak, "Beldemizde 40-45 kilometre uzaklıktaki Batman ve Kozluk'tan itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye geliyor. Bu da yangına geç müdahale etmemize neden oluyor. Yıllardır bağırıyoruz ama sesimizi duyan yok" dedi.

Belde sakinlerinden Cahit Tunç, yanının Ortaçay Mahallesi'ndeki mezarlıkta başladığını belirterek, "Mezarlıkta başlayan yangın bir kilometrelik alandaki bahçe, ahır ve samanlığa yayıldığına tanık olduk. Eğer beldede itfaiye ekibi ve aracı olsaydı, yangının boyutu bu durumda olmayacaktı. 3 bin nüfuslu bir beldede itfaiye aracının bulunmaması büyük bir eksiklik" diye konuştu. - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekirhan Batman Kozluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title