Haberler

Elektrik Mühendisleri Odası: Arızanın Kaynağı Hala Netleşmedi

Güncelleme:

Türkiye'yi felç eden elektrik kesintisinin nedeni hala belli değil! Şu anda verilen elektriğin doğalgaz termik santrallerinden sağlandığı ortaya çıktı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın, elektrik santrallerin bir anda devreden çıkmasının ve tekrar devreye alınmasının peyderpey gelişebilecek bir süreç olduğunu bir anda aniden gelemeyeceğini, bölge bölge geleceğini söyledi.

"8 SAATTEN FAZLA SÜREBİLİR"

Yalçın, "Bizim öngörülerimize göre 7-8 saatten önce bu elektrik kesintisinin tamamlanmayacağı yönünde hatta daha da uzun sürebilir." dedi.

"ARIZA KAYNAĞI HALA NETLEŞMEDİ"

Ebru Akgün Yalçın, tüm Türkiye'de yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak arıza kaynağının hala netleşmediğini, elektrik mühendislerinin yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti: "Arıza kaynağı hala netleşebilmiş değil. Buna ilişkin herhangi bir bilgi yok. Bir anda bütün santrallerin çökmüş olması ciddi bir problem. Trakya bölgesinden elektriklerin geldiği haberleri geliyor bize. Oraya elektrik gelebilir çünkü orası yalıtılmış bir bölge başka yerlerden de beslenebilir orası. Ama santrallerin bir anda devreden çıkması ve tekrar devreye alınması peyderpey gelişebilecek bir süreç yani bir anda elektriklerimiz aniden gelemeyecek, bölge bölge gelecek. Yükleri dengeli bir şekilde verecekler. Meslektaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar sorunun kaynağına ilişkin herhangi bir şey tespit edilebilmiş değil henüz."

"2007 YILINDA DA BUNA BENZER BİR ŞEY YAŞADIK"

"Bizim öngörülerimize göre 7-8 saatten önce bu elektrik kesintisinin tamamlanmayacağı yönünde hatta daha da uzun sürebilir. Özelleştirme politikalarının da geldiği son noktadır diye düşünüyorum. 15 yılıdır yaşamadık diye bir açıklama yapmışlar yetkililer ama 2007 yılında da buna benzer bir şey yaşamıştık. Bugün hali hazırda mecliste elektrik piyasası kanunun görüşülmesi söz konusuydu. Kayıp kaçaklardan tutun da vesaire bununla ilişkili de süreç gidiyor bu planlamada da enerji arzının tamamen çöktüğünün ve bu elektrik kesintisi başımıza nelerin geleceğinin bir habercisi olarak değerlendirebilir."

ŞU ANDA ELEKTRİK NEREDEN GELİYOR

Kısmen elektrik verilen bölgelerdeki akımın geçici olarak doğalgaz termik santrallerinden karşılandığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (113)

OkanMobil-IOS:

Oha ya

0
171
yanıtYanıtla
bitlis:

seçim 2015 tatbikati değilmi acaba

4
74
yanıtYanıtla
samuray:

sorun degil bir kac Daha rehine olayi yasatirlar millete gündemi degistirirler, nasil olsa bizim insanin algilama seviyesi onlarin yazdiklari senaryolarla es degerde. .

4
52
yanıtYanıtla
CIZMELI KEDI:

TRAFO GÖRÜNCE DAYANAMIYORUM ABI, NAPIIIM. . . . . . . DALIYORUM ICINE HEMEN. . . . ZUUUAAAUUAAAAHHHH

3
49
yanıtYanıtla
ahmet:

mhp hükümetine döndük ya bi de chp dönemine gidersek tam mağara adamı olacaz

42
4
yanıtYanıtla
Çelebi MehmetmobilWeb@haberler.com:

Doğuda hem klima hem ufo açıkken kapı dayayanlarin elektriğini kesin

2
40
yanıtYanıtla
AK PARTİLİmobilWeb@haberler.com:

Yaşa padişahım var ol.

38
1
yanıtYanıtla
semra bozbıyıkmobilWeb@haberler.com:

Inşallah daha cabuk gelir yoksa ödevlerimizi yapamayız

35
1
yanıtYanıtla
CIZMELI KEDI:

BEN GIRDIM YAHU HEEEEHEEE. . . . . . . SEBEBI BENIM CIZMELI KEDI

1
31
yanıtYanıtla
salih:

secim provalari gibi geliyor bana.

3
29
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title