Haberler

Elektrik Mühendisleri Odası Açıklaması

"Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı" "En başta kaçak enerji kullanımını rant haline getiren kesimlerle mücadele edilmeli"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi.

EMO'dan yapılan yazılı açıklamada, sosyal devlet anlayışının gereği olarak elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede uğradığı saldırı sonucu 18 Ekim 2002'de hayatını kaybeden Hasan Balıkçı'nın anıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı, bunun için Hasan Balıkçı'nın yolundan gidilerek mücadele edilmelidir. Ancak mücadelenin yoksul hanelere değil, en başta kaçak enerji kullanımını rant haline getiren kesimlere yönelmesi gerektiği açıktır. Evrensel Hizmet Fonunda olduğu gibi enerji özelleştirmeleriyle ciddi ranta sahip olan şirketlerden yapılacak kesintilerle elektrik hizmeti için de fon oluşturulmalıdır." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title