Haberler

Elektrik Kesintisinin Ardından Sular da Kesilmeye Başladı

Güncelleme:

Yurdun büyük bölümünde devam eden elektrik kesintisi nedeniyle, güç kaynağı bulunmayan pompa istasyonları çalışmadığı için kimi bölgelerde sular da kesilmeye başladı.

Türkiye'nin 80 ilinde bugün sebebi net olarak bilinmeyen bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Yurdun büyük bölümünde devam eden elektrik kesintileri nedeniyle, güç kaynağı bulunmayan pompa istasyonları çalışamadığı için kimi bölgelerde sular da kesilmeye başladı. Yetkililer vatandaşlardan tedbir almasını istedi.

İSTANBUL'DA SU SIKINTISI YAŞANDI

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle bazı mahallelere su verilemiyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) internet sitesindeki duyuruya göre, "elektrik kesintisi problemi" nedeniyle Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy, Fevzi Çakmak, Nene Hatun, Mavigöl, Anadolu, Merkez ve Atatürk mahallelerine saat 10.46, Bağcılar'da saat 11.11'den bu yana devam eden kesintinin 20.00 sıralarında sona ermesi bekleniyor.

Fatih'te Seyyid Ömer, Mevlanakapı, Şehremini, Silivrikapı, Arıkali, Karagümrük ve Haseki Sultan mahallelerinde 11.06'da kesilen suyun 22.00, Güngören'de Mehmet Nesih Özmen, Mareşal Çakmak, Merkez, Tozkoparan, Sanayi, Haznedar, Akıncılar, Avdurrahman Nafiz Gürman, Gençosman, Güven ve Güneştepe mahallelerine 11.02'den bu yana verilemeyen suyun 21.00, Kağıthane'de Seyrantepe, Şirintepe, Yeçilce, Çeliktepe, Emniyetevleri ve Ortabayır mahallelerinde 14.29 kesilen suyun 19.30 gibi giderilmesi tahmin ediliyor.

Bayrampaşa'da Terazidere, Ortamahalle, Yenidoğan, Muratpaşa, Cevatpaşa, Altıntepsi, İsmet Paşa, Kocatepe ve Kartaltepe mahallelerine saat 11.12, Gaziosmanpaşa'da Sarıgöl, Mevlana, Pazariçi, Yıldıztabya, Yenidoğan, Yeni, Merkez, Fevzi Çakmak, Barbaros Hayrettin Paşa, Bağlarbaşı, Hürriyet, Kazım Karabekir, Karayolları ve Karadeniz mahallelerine saat 10.57, Üsküdar'da Kirazlıtepe, Küçük Çamlıca, Yavuztürk, Ferah, Güzeltepe ve Kısıklı mahallelerine saat 11.02'den bu yana verilemeyen suyun saat 19.00'da verilmesi hedefleniyor.

İZMİR'DE SU KESİNTİSİ

İzmir'de elektrik kesintisi su kesintisine de neden oldu. Güç kaynağı olan arıtma tesisleri çalışmasına karşın pompa istasyonları ve kuyulardaki sistemlerin devre dışı kalması bazı ilçelerde su kesintisi yaşandı.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri arıza kaynakla elektrik kesintisi nedeniyle Buca, Hatay'ın üst kesimleri, Kadifekale, Yeşilyurt, Gaziemir, Görece Mahallesi, Karabağlar'ın üst kesimleri, Bornova'nın üst kesimleri, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli'nin üst kesimleri, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova'nın üst kesimlerinde zorunlu olarak su kesintisi yapıldığını açıkladı.

Pompalar elektrik kesintisi nedeniyle çalışmadığı için Tahtalı Barajı'ndan ve kuyulardan su verilemedi. Arıtma tesislerinin ise yedek güç kaynakları olması nedeniyle sorun yaşamadı.

Zonguldak'ta elektrik kesintisi nedeniyle Ulutan Barajı'ndan kente su verilemediği bildirildi Zonguldak'ta, elektrik kesintisi nedeniyle Ulutan Barajı'ndan kente su verilemediği bildirildi.

ZONGULDAK'DA DA SU YOK

Metropoliten Zonguldak Belediyeler Birliği Başkanı Ali Aslankılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulutan Barajı'ndan elektrik kesintisi nedeniyle kentte su verilemediğini söyledi. Kesinti nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Aslankılıç, "Kesintinin bitmesinin ardından zarar tespiti yapacağız. Kesinti nedeniyle kentte su verilemedi. Elektrikler kısmen geldi. Su verilmeye başlanacak ancak kente su verilmesi 3-4 saati bulur" dedi. Kentte 150 bin kişinin faydalandığı Ulutan Barajı'nın, 24 milyon metreküp kapasiteli olduğu bildirildi.

GAZİANTEP: SUYU TEDBİRLİ KULLANIN

Gaziantep genelinde elektrik ve suların kesilmesi günlük yaşamda aksaklıklara yol açarken Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ) konuya ilişkin açıklama yaptı. GASKİ'den yapılan açıklamada vatandaşların suyu tedbirli kullanmaları istenerek şöyle denildi:

"Gaziantep'in içme suyunun sağlandığı Kartalkaya, Mizmilli ve şehir içi bazı kaynaklar elektrikle çalışıyor ve dolayısıyla şehir genelinde su kesintisi yaşanıyor. Vatandaşlarımızdan suyu kullanma konusunda tedbir almalarını istiyoruz."

ANTALYA'DA SU BASKINI

Antalya'da Kepez üstü varyant yolu, elektrik kesintisinin ardından santral kapaklarının açılması sonucu su altında kaldı. Merkez Kepez ilçesindeki elektrik santralinin sisteminin sıfırlanması sonucu, çekilemeyen fazla su dışarı verilmek zorunda kaldı. Kanalları dolduran fazla su nedeniyle Antalya Bulvarı Kepez varyantını su altında kaldı. Kanaldan şelale gibi çift yönlü yola dökülen su araç sürücülerine zor anlar yaşattı. İş makinesi kanalda genişletme yaptı. Tüm çalışmaya rağmen suyun yola çıkması engellenemedi. Sürücüler suyun bulunduğu alandan dikkatli şekilde geçti. Ormanlık alandan yola şelale şeklinde suların aktığı görüldü. Kanala fazla gelen su, dere yataklarına taştı. Hayvanat bahçesi yakınından geçen doğalgaz boru hattı suların aşındırması sonucu ortaya çıktı. Hayvanat bahçesine ulaşan yollardaki köprü ve masalar da su altında kaldı. Yollarda ise kayaların biriktiği görüldü.

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Fevzi Çakmak Gaziantep Zonguldak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (50)

berkin:

elektrik yoksa oy da yok iktidara

8
21
yanıtYanıtla
dudley:

BIKTIK BU AKPDEN SU YOK ELEKTRİK YOK. . SANKİ DEVLETİMİZ SAVASA GİRDİ. . .

19
5
yanıtYanıtla
DARA:

HAYRA ALAMETTİR. . . . . . . . . . . . . '' AMPÜLLER '' SÖNÜYOR. . . . . . . . . . . . . . . )))

9
14
yanıtYanıtla
chplileremobilWeb@haberler.com:

Allah eski gunleri geri getirmesinde bir günlük kesinti viz gelir

6
14
yanıtYanıtla
veliMobil-ANDROID:

ampül patladi

13
1
yanıtYanıtla
hakan:

Beter olun size az bile aglayan anneleri yuhlayan zavallilarsiniz sizler. . .

9
4
yanıtYanıtla
47mobilWeb@haberler.com:

AKP gerisi boş

2
11
yanıtYanıtla
Emek emekçiMobil-IOS:

bu sorun iktidarın vurdum duymazlığı altyapısı yok dışarıya bağımlı olmak yok olmak demektir davar AKP liler anlayın

8
4
yanıtYanıtla
BeRCoNemobilWeb@haberler.com:

İnadina AKP Bu oyunlara gelmeyecegiz.. Yirtinmayin bos yere.

0
12
yanıtYanıtla
akapeli aliMobil-ANDROID:

herseyini yabancilara satip savurursan olcacagi budur. ehliyetsis vasifsiz yandaslari devletin kurumlarina atarsan olacagi budur. suriye ucagimizi dusurur tik yok.el alem ulkeyi dinler tis pis ses yok.isid elini kolunu sallar cirit atar gormezlikten gelirsiniz.suleyman sah turbesini gece yarisi apar topar getirirsiniz ustelik utanmadan boburlenirsiniz. yunanlar adalari isgal eder milletten saklar gizlersiniz.da bir suru vs vs vs vs. bu kadar aciz bir hukumet olabilirmi.millet insallah cabuk uyanirda akli basinda birileri ulkeyi yonetir.

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title