Haberler

Elektrik Kesintilerini Protesto Ettiler

Geçtiğimiz haftadan beri etkili olan kar yağışı sonrası şehrin bazı bölgelerinde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri sonrası vatandaşlar eylem yaptı.

Yoğun kar yağışı sonrası kesilen elektrikler sonrası 30 kişilik gurup SEDAŞ önünde eylem yaptı. Vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Zeynel Atalay, "21. Yüzyılda şehrimize hiç yakışmayan enerji kesintileri Sakarya'yı ve ülkemizi yönetenlerin ne kadar vurdumduymaz olduklarını ortaya çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın kesintisiz ve temiz bir enerjiye hem ihtiyacı hemde hakkı vardır. SEDAŞ'ın özelleştirildiği tarihten buyana ne kadar altyapı yaptığı incelenmişmidir. Vatandaşın faturasını ödeyemediğinde elektriğini kesen SEDAŞ bu kışsoğunda enerjisiz kalan vatandaşlarımızın mağduriyetini kim giderecektir. Elektrik kesintisi nedeniyle kombisini kullanamayan, evini ısıtamayan vatandaşlarımızın ısınabilmesi için acil çözüm düşülmekte midir? Canla başla çalışan SEDAŞ çalışanlarına bir sözümüz yok. Ne zor şartlar altında çalıştırıldıklarını biliyoruz. İşçi takviyesi ile enerji kesintilerinin önüne geçilemediğini de biliyoruz. Bugün SEDAŞ önünde toplandık ama Sakaryalılarımıza asıl yaşatanlar yüzde 67 anket açıklayanlardır. ya bu SEDAŞ düzelecek ya da bu diyardan gidecek" ifadelerini kullandı.

Eylem yapan gurubun temsilcilerini makam odasında ağırlayan SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, yaşanan elektrik kesintileri hakkında bilgi vererek, "Buradaki arızalar evdeki sigortalar gibi hemen halledilmiyor. Arazide çıkıp nerede arıza olduğunu tespit edip gereğini yapmak gerekiyor. Normal zamanlarda bölgemizde 1,5 milyon tüketici var. Sadece Sakarya'ya yok. Baktığınızda 45 ilçe, 66 belde, bin 430 köy. Merkezlerle birlikte bu işin kordinasyonu bizim sahadaki elemanlarla yapıyoruz. Son günlerde yağan kar yağışı orta seviyedeki hatlarımızda kopmalar meydana getirdi. Bu kopmalar buzlanma nedeniyle arızalar çok oluyor. Biz enerji alamazsak dağıtamayız. Bizim sistemimizden kaynaklanan sorun olursa biz saten gereğini yapıyoruz. Hatlarımız çok uzun. Sadece Sakarya'da 4 bin 300 trafomuz var, 219 bin direk, 3 bin 900 kilometrelik bir hattımız var. Toplam hat uzunluğu 11 bin 500'dür. Bu hatların içerisinde irili, ufaklı, bağlantılı hatlarda var. Bir anda oluşan arızalar sonrası hemen çözüm üretilemiyor. Burada 2 bin kişi canla başla çalışıyor" diye konuştu.

Bilgi alan vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title