Haberler

Elektrik Faturası İçin Az Daha Çocuk Gelin Olacaktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da ailesinin elektrik borcu nedeniyle başlık parası karşılığında evlendirilmek istenen 14 yaşındaki Güler Ay'a devlet sahip çıktı.

Şanlıurfa'da ailesinin 8 bin 137 liralık elektrik borcu nedeniyle başlık parası karşılığında evlendirilmek istenen 14 yaşındaki Güler Ay'a devlet sahip çıktı. 14 yaşındaki Güler, okula kaydedildi.

Şanlıurfa'nın Yeşildirek Mahallesi'nde oturan ve 6 yıldır kalp ve böbrek rahatsızlıkları nedeniyle çalışamayan 56 yaşındaki Hamet Ay, 2001 yılından beri biriken 8 bin 137 liralık elektrik borcunu ödeyemeyince, evine haciz yapılacağına dair tebligat gelmiş, borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığında evlendirmeye karar vermişti. İnşaat işçiliği yaptığı dönemde sigortasız çalıştığı için emekli olamadığını ifade eden Hamet Ay, elektrik borcunu ödeyemediği için yaklaşık 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı Nebiye'yi başlık parası karşılığında evlendirmiş ve borcun ana parasını ödemişti.

YENİDEN OKULA KAYIT ETTİRİLDİ

Borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızı Güler'i evlendirmek istediğini söyleyerek yardım isteyen Ay ailesine devlet yardım elini uzattı. Haberlerin ardından Ay ailesinin evini ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda evlendirilmek istenen Güler Ay'ı yeniden okula kayıt ettirirken, 1 yıl süre ile kız çocuğuna nakdi yardım yapma kararı aldı. Baba Hamet Ay'a çıkartılacak sağlık raporunun ardından anne Zehra Ay'a da bakım ücreti ödeneceği belirtildi.

TEKRAR OKULA GİTMENİN HEYECANINI YAŞIYOR

Evde yatalak babasının hizmetini gören ve ev işlerini yapan 14 yaşındaki Güler Ay ise yeniden okula başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ayrıldığı Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'na kaydı yapılan Güler Ay, okula kaldığı ikinci sınıftan yeniden devam edecek. Okula başlamanın heyecanını yaşayan Güler Ay, derslerine de çalışmaya başladı. Güler Ay, "Allah razı olsun devletten. Artık evlenmeyeceğim. Babam beni evlendirmeyecek. Okula yeniden başlayacağım" dedi.

ANNE: HUDA TOPLUYORUZ

Anne Zehra Ay ise, "Kocam hastalandı. Yatalak oldu. Ne yapacağımı bilmiyordum. Kızımı okuldan aldık. Diğer kızım da hastalandı. Hurda toplayıp, ekmek kurutup satıyoruz. Geçimimizi böyle sağlamaya çalışıyoruz. Hangi anne kızının mutlu olmasını istemez. 10 senedir biriken elektrik faturası, sonra da bir anda geldi. Ben evin geçimini mi sağlayayım, elektriği mi ödeyeyim. Dünyalar başıma yıkıldı. Nasıl yapacağımı bilmiyordum. Devletimize teşekkür ederim. Hem kızımı kurtardılar, hem de evimi kurtardılar. Yoksa kızımı evlendirerek, elektrik parasını verecektim. Çok şükür, devlet geldi. Allah razı olsun hepsine, bize el attılar. Hem kızımı, hem evimi kurtardılar" diye konuştu.

Baba Hamet Ay, kendisinin raporunun çıkartılmasını isteyerek, kendisine yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Öte yandan, evin elektrik faturasının ise bir yardım derneği tarafından ödenmek üzere alındığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (13)

Sariyapraklim@boyraz.ch:

Duyurular bazi IRKCI kafalar Doguda kimse Elektrik parasi ödemiyorlar diyorlardi???????Halk Elektrik parasi icin cocugunu satmaya kadar gelmiš. Allah da görüyordur olanlari,Hesabi Burda sorulmasa ÖTE dünya ya kalsada gün gelir hesabini vermek zorundalar.

26
9
yanıtYanıtla
DENİZLİm.hankulu@hotmail.com.tr:

YOK HALLERİYLE 8 ÇOCUK DOĞURUN DİYE BİZ Mİ SÖYLÜYORUZ..İŞSİZ GÜÇSÜZ HA BİRE DOĞURUYORLAR..KUSURA BAKMAYIN ARTIK BİZLERDEN ALINAN VERGİLER LE AYAKTALAR..DAHA DA MEMNUN DEĞİLLER PAŞALAR..OLACAK OKADAR Bİ ZAHMET...OLAN ÇOLUK ÇOCUĞA OLUYOR BÖYLE...

26
9
yanıtYanıtla
FIRTINAsevmek_ve_unutulmak_18@hotmail.com:

Ah güzel doğu ah...O kadar acılar içinde kaldın ki ne halini soran oldu ne derdini üstüne birde dışlandın hem kürt hem dindarsın diye ..Ve hala zulm devam ediyor bir yandan batı bir yandan pkk ne yapacağız bilmiyoruz...

21
9
yanıtYanıtla
osmaniyelisendeyoksan_eger@hotmail.com:

saçmalığa bak hele 14 yaşındaki bi kıza benziyor mu kimliğinde yaşı küçük doğuda genlede herkesin kimlikte yaşı küçüjk

5
20
yanıtYanıtla
ALPAGUTalpagut0016@hotmail.com:

Nasıl yani, yaşı küçük olmasaydı başlık parasına verilmesi mi gerekirdi.

yanıt0
yanıt0
Barzanibarzani_silopi@hotmail.com:

keşke devlet hep böyle fakirlere yardım etse

18
1
yanıtYanıtla
MARAŞLInr-33@hotmail.com:

AYNEN NERDE O GÜNLERRR

yanıt0
yanıt0
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

DEVLET YARDIM ETSE YARDIM, EDİLİNEN İNSANLARDA DEVLETİN ARKASINDAN SİLAH SIKSA ???

yanıt0
yanıt0
MARAŞLInr-33@hotmail.com:

YUMURTA KIÇIN AĞZINA GELİNCE DEVLET ANCAK DEVREYE GİRİYOR NE BİÇİM MANTIK BEEE

8
9
yanıtYanıtla
BEKİRnurcan37@hotmail.com:

T.C Devletini sevmeyen pkk yanlısı kürtler görün devletin azizliğini bir de devlete karşı gelirsiniz neden se küçük gelinler başlık parası denen saçmalıklar kadını eşya gibi görmeler hep bu milletlerde çıkıyor siz önce kendi kendinize bir zulmetmeyin de ondan sonra devlet kurma hayalleri kurun

7
7
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title