Haberler

Elektrik- Elektronik İhracatında Yükseliş Sürüyor

Güncelleme:

Türkiye'nin üretim, ihracat ve istihdam bakımdan önde gelen sektörleri arasında yer alan elektrik-elektronik sektörü, ihracattaki yükselişini Ekim ayında da sürdürdü.

TET VERİLERİNE GÖRE 10 AYLIK İHRACAT 10 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Türkiye'nin üretim, ihracat ve istihdam bakımdan önde gelen sektörleri arasında yer alan elektrik-elektronik sektörü, ihracattaki yükselişini Ekim ayında da sürdürdü. En fazla ihracat yapan sektörler sıralamasında dördüncülüğünü koruyan sektör, geçtiğimiz yılın Ekim ayına göre yüzde 7,6 artışla 1 milyar 93 milyon dolarlık ihracat elde etti. Ocak – Ekim dönemindeki elektrik-elektronik sektörü ihracatı ise 9 milyar 743 milyon dolara ulaştı.

Elektrik-elektronik sektörünün Ekim ayında en fazla ihracat yaptığı ilk üç ülke İngiltere, Almanya ve Irak olurken, bu ülkeleri Fransa, Türkmenistan, Rusya, İtalya, Suudi Arabistan, Azerbaycan-Nahcivan ve İspanya takip etti. Bu dönemde Suudi Arabistan'a yüzde 242, Türkmenistan'a ise yüzde 133 oranında ihracat artışı dikkat çekti.

Yıl geneline bakıldığında da en fazla ihracat yapılan ülkelerin başında yine İngiltere, Almanya ve Irak geliyor. Fransa, Türkmenistan, Rusya, Suudi Arabistan, Azerbaycan-Nahcivan, İtalya ve İspanya en fazla ihracat yapılan diğer ülkeler olarak sıralanıyor. 10 aylık sürede ihracat dağılımı Türki Cumhuriyetlerde ağırlık kazanırken; Brezilya, Panama, Kanada, Macaristan gibi farklı coğrafyalarda rekor ihracat artışının yaşandığı görülüyor.

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, elektrik-elektronik sektörünün Ekim ayındaki performansını değerlendirerek, şunları söyledi: "Geride bıraktığımız ay elde ettiğimiz yüzde 7,6 artış ile elektrik-elektronik sektörümüz dördüncü sırada yer aldı. Ortadoğu ve komşu ülkelerdeki sorunlar halen devam ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen moral bozmadan yılsonu hedefimize kilitlenmiş durumdayız. İhracatımızı yeni pazarlarla çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce Şili-Peru, Güney Afrika Cumhuriyeti-Angola'ya düzenlediğimiz ticaret heyetlerimiz oldukça verimli geçti. Çok yakında da beyaz eşya yan sanayi üreticilerinden oluşan TURKHAS Takımımız ile ihracatçılarımızı Brezilya ile buluşturacağız."

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Suudi Arabistan Türkmenistan Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title