Haberler

Elektrik Dağıtım Şirketleri Çağrı Merkezi Esaslarında Değişiklik

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezlerinde daha iyi hizmet verebilmesi ve tüketici memnuniyetini sağlaması için Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili bazı maddelerinde değişiklik öngören taslağını sektörün görüşüne açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezlerinde daha iyi hizmet verebilmesi ve tüketici memnuniyetini sağlaması için Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili bazı maddelerinde değişiklik öngören taslağını sektörün görüşüne açtı.

EPDK'nın internet sitesinde, Elektri·k Pi·yasası Tüketi·ci· Hi·zmetleri· Yönetmeli·ği·nde Deği·şi·kli·k Yapılmasına Dai·r Yönetmeli·k Taslağı yayımlandı.

Buna göre, 8 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin 17'nci maddesinin ikinci fıkrasında değişiklik öngörüldü.

Bu değişiklik kapsamında, dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri tarafından, tüketici hizmetleri merkezlerinin bünyesinde, tüketicilere yönelik 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde çağrı merkezi kurulacak.

Çağrı merkezi hizmet kalitesi standartlarına ilişkin usul ve esaslar kurul kararıyla belirlenecek. Dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri tüketicilere yönelik çağrı hizmetleri ile ilgili birbirlerinden veya aynı kaynaktan hizmet alımı yapabilecek. Bu kapsamdaki hizmet alımı, süre sınırlamasına tabi olmayacak.

Üç temel kriter

Elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezlerindeki performansı ulaşılabilirlik seviyesi, servis seviyesi ve cevaplama oranlarına göre belirlenecek.

Ulaşılabilirlik seviyesi 15 dakikalık periyotlarla ve yıllık, aylık ve günlük dönemler için ölçülecek. Çağrı merkezlerinde hedef 15 dakikalık zaman dilimleri dikkate alındığında yüzde 99, ilgili dönemde ise yüzde 95 olarak belirlendi.

Servis seviyesi ise operatör kuyruğuna girdikten sonra operatörle sesli görüşmesi 20 saniye içerisinde başlatılan çağrı yüzdesine göre hesaplanacak. Yıllık, aylık, günlük ve 15 dakikalık zaman dilimleri için ölçülebilir olması gereken bu kriterde, yıllık hedef yüzde 80 seviyesinde tutulacak.

Operatör kuyruğuna giren çağrıların cevaplama oranındaki hedef de yüzde 95 oranında gerçekleştirilecek.

Cihazlara bağlı hastalara öncelik

Ayrıca, aynı yönetmeliğin sekizinci bölümünün "Çeşitli ve Son Hükümler" olan başlığı da "Tüketicilerin Korunması ve Desteklenmesi" şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin yeniden düzenlenen 42'nci maddesine göre de elektrik dağıtım şirketleri elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri cihazlara bağımlı olan ve destekleyici belgelere sahip tüketicilere ait abonelikleri kayıt altına alacak.

Planlı ya da plansız elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda bu abonelikler elektrik dağıtım şirketleri tarafından öncelikli bilgilendirilecek. Söz konusu aboneliklerin elektrik tüketimi nedeniyle oluşabilecek borçlarından dolayı elektrikleri kesilmeyecek ve borcun ödenmesine ilişkin taksitlendirme görevli tedarik şirketlerince yapılacak.

"Ekim'e kadar tamamlayın" mesajı

Söz konusu değişiklikler, Enerji Bakanlığı ve EPDK yetkililerinin cumartesi günü elektrik dağıtım şirketleriyle yaptığı toplantının ardından geldi. Bu toplantıda elektrik dağıtım şirketlerinden çağrı merkezleriyle ilgili yatırımlarına Ekim 2016 tarihine kadar tamamlamaları ve tüketici memnuniyetinden taviz vermemeleri istenmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da geçen hafta katıldığı bir televizyon programında, "İstediğimiz performansı yakalamaları lazım. Yakından takip ediyorum. İyileşme yoksa külahları değişeceğiz. Gerekeni yaparız. Kimse kusura bakmasın." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title