Haberler

Elektrik Arıza Ekipleri Doğa Şartlarına Meydan Okuyor

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (EDAŞ) arıza ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen vatandaşın mağdur olmaması için kesintisiz çalışıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (EDAŞ) arıza ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen vatandaşın mağdur olmaması için kesintisiz çalışıyor.

Kar ve tipi nedeniyle onlarca köy ve mezrayı besleyen elektrik hatları kopan Gercüş ilçesinde, köylülerin karanlıkta kalmaması için çalışma başlatan ekipler, dondurucu soğukta arızaları gidermeye çalıştı.

İlçeye bağlı Yemişli köyü Karataş üs bölgesinde yaşanan arıza nedeni ile harekete geçen ekipler, köy yollarının kardan kapalı olması nedeni ile İl Özel İdaresi'nden yardım istendi. İş makinesinin kardan kapanan yolları açmasıyla bölgeye ulaşan ekipler çalışmalara başladı.

Dondurucu soğuklarda arızaları onaran ekipler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Kısa sürede kopan iletken hatlarını bulan ekipler, daha sonra da 14 metre yükseklikte bulunan yüksek gerilim hattı direklerine çıkarak kopan iletkenleri bağlamaya çalıştı. Ekipler 8 saatlik bir çalışmanın ardından elektriksiz kalan köylere yeniden enerji verilmesini sağladı.

Köylüler, dondurucu soğuklarda kendilerini elektriksiz bırakmayan arıza ekibine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Yemişli Gercüş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title