Haberler

Electro World Artık Bimeks'in

Türkiye'nin ilk teknoloji perakende şirketi Bimeks, İngiliz elektronik perakende devi Dixons ile 5 Eylül 2013 tarihinde bir satınalma anlaşması imzalayarak, Electro World'ün devir sürecini başlatmıştı.2 aydan kısa bir süre içinde tamamlanan devir...

Türkiye'nin ilk teknoloji perakende şirketi Bimeks, İngiliz elektronik perakende devi Dixons ile 5 Eylül 2013 tarihinde bir satınalma anlaşması imzalayarak, Electro World'ün devir sürecini başlatmıştı. 2 aydan kısa bir süre içinde tamamlanan devir işlemleri sonucunda teknoloji mağazaları zinciri Electro World, 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren Bimeks'in oldu.

Hisse devir anlaşmasının imzalanmasının ardından konuşan Dixons Retail Group CEO'su Sebastian James "Electro World'ün Bimeks'e satılmasının, Dixons'ın küresel stratejisinin 3 önemli adımından biri olduğunu" belirtti ve "satınalma işleminin hızlı ve pürüzsüz biçimde tamamlanmasından dolayı Bimeks'e müteşekkiriz" dedi.

REKOR DENİLEBİLECEK BİR SÜREDE SATINALMA VE DEVİR

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray da yaptığı konuşmada "Türkiye elektronik perakende sektöründeki en büyük satınalmayı gerçekleştirdiklerini" belirterek "aylar sürebilecek bir satınalma işlemini rekor denilebilecek bir sürede tamamlayan Bimeks, Electro World ve Dixons yöneticilerini tebrik ediyorum" dedi.

Electro World'ün Bimeks tarafından satın alınması, sözleşmenin imzalandığı tarih olan 5 Eylül'den itibaren 56 günde tamamlandı. 2 aydan az bir sürede bitirilen satın alınma ve devir işlemi, sektör uzmanları tarafından "hayranlık uyandıran bir hız ve planlama olarak" tarif edildi.

7 Ekim tarihinde Rekabet Kurulu izninden sonra başlayan devir sürecinde, 7 günde, 6 şehir ve 14 farklı lokasyonda toplam 42 bin m2 satış alanında 500 bin adet ürün, el terminali ile sayıldı. Sayımlarda 126 Bimeks çalışanı görev aldı. Bütün lokasyonlarda yazılım ve IT yapılanmaları aynı sürede tamamlandı.

DEVİR SONRASI NE OLACAK?

Devir sonrası Bimeks ve Electro World mağazalarında nasıl bir değişiklik beklenebileceği sorusuna cevap veren Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar "1 Kasım 2013 Cuma gününden itibaren 14 Electro World (EW) mağazasında satışlar Bimeks olarak yapılacak. 3-6 ay içerisinde EW mağazalarının tümünde tabela, logo gibi görsel değişiklikler yapılarak bu mağazalar Bimeks Teknoport'lara dönüştürülecek" dedi.

Bayraktar Electro World müşterilerinin 1 Kasım'dan önce yapmış oldukları alışverişler neticesinde doğmuş hakları için Bimeks mağazalarının hizmetlerinde olacağını belirtti.

HEDEF BÜYÜK

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Electro World'ü, Bimeks'in stratejik hedeflerini tamamlayan önemli bir varlık olarak gördükleri için satın aldıklarını belirterek "elektronik perakende sektöründe hız ve verimlilik giderek önem kazanıyor. Bimeks olarak çoklu kanal stratejisini, verimlilikle bağdaştırarak büyüyoruz ve Electro World, büyüme hedeflerimize erişmek için güçlü bir katkı sağlayacak" dedi.

Halen 45 ilde 84 mağaza ile faaliyet gösteren Bimeks, Electro World'ün 14 mega mağazası ve 16 franchise mağazasının eklenmesi ile 1 Kasım'dan itibaren 114 mağaza ile faaliyetine devam edecek.

Bimeks yeni açılacak mağazalar ile 2014 yılında mağaza sayısını 135'e, satış alanını da 105 bin m2'ye çıkarmayı planlıyor. Böylelikle Bimeks markası 65 il'e yayılmış olacak. 2015 sonunda ise 81 ilin tamamında Bimeks mağazasının olması planlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Arif Bayraktar Türkiye Bimeks Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title