Haberler

Elbistan Şeker Fabrikası'nda 29. Kampanya Dönemi Başladı

Elbistan Şeker Fabrikası'nda 29. Kampanya Dönemi, düzenlenen tören ve ilk şeker pancarının teslim alınması ile başladı. 96 gün sürmesi beklenen kampanya döneminde, 365 bin ton pancar işlenerek, 52 bin ton kristal şeker, 15 bin ton melas ve 74 bin ton yaş küspe elde edilecek.

Pancar alımı nedeniyle Elbistan Şeker Fabrikası Kantarı'nda tören düzenlendi. Törene, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Götürler, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile çiftçiler ve davetliler katıldılar.

Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, Türkiye'deki tarım ve sanayi entegrasyonunun en güzel örneklerinden birinin şeker fabrikaları olduğunu belirterek,

"Fabrikamız 1985 yılında işletmeye alınarak yurt ekonomisine katkı yapmaya başlamıştır. Fabrikamız Çalışma İzin Belgesi, Gıda Üretim ve Sicil Belgesi, TSE'den alınan ISO 22.000 belgesine sahip bölgesinde ve çevre illeri dahil en büyük gıda sanayi kuruluşudur. Kapasite miktarı, kampanya süresi ve işlediği pancar miktarı ile Doğu Anadolu'nun en büyük şeker fabrikasıdır."

Elbistan Şeker Fabrikası'nın doğrudan ve dolaylı olarak 25 kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Kılıç, bugüne kadar pancar çiftçisine aynı ve nakdi olarak 17 milyon TL avans ödemesi yaptıklarını kaydetti.

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin ise, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi amacıyla 29 Kasım 2011 tarihinde ihale yapıldığını belirterek, özelleştirmenin iptali için verdikleri uğraşın amacına ulaştığını söyledi.

Elbistan Şeker Fabrikası'nın pancar alım törenine katılan Kaymakam Tuncay Akkoyun, fabrikanın sağladığı istihdamın gurur verici olduğunu belirterek, Elbistan'ın her yönden kazandığını söyledi. Akkoyun, "Elbistan'ımız büyük bir ilçe, gelişmiş bir ilçe. Tarımıyla, sanayisiyle, insan potansiyeli ile eğitimi ve birçok alanda Kahramanmaraş'ımızın en büyük ilçesidir. Yapılacak üretim miktarı ve ekonomiye katkısının ne kadar olacağını duyunca mutlu olduk, gurur duyduk. Bu fabrika iki sektörü buluşturuyor. Hem tarımı hem sanayiyi buluşturuyor. Dolayısıyla ilçemiz her yönden kazanıyor. 25 kişinin istihdamı çok büyük bir rakam. İnşallah hayırlı olur, bereketli olur. Böyle güzel bir günde çiftçilerimizin heyecanını paylaşacağız, fabrikamız üretime geçecek. Kazasız, belasız bir dönem diliyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, fabrikaya ilk pancarı teslim eden çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Fabrikaya ilk pancarı Çatova Köyünden Sıtkı Şahin teslim ederken, ikinci aynı köyden Mesut Şahin, üçüncü Ejder Hak, dördüncü Nesir Elmas, beşinci Özkan Tekdemir, altıncı Hasan Meşe, yedinci olarak ise Beytullah Kancı pancar teslim eden çiftçiler oldular.

Çiftçilere hediyeleri verilirken, daha sonra dua ve kurban kesiminin ardından, pancar alımı kesilen kurdele ile başladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Akkoyun Elbistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title