Haberler

Elbistan'daki "İçme Suyunda Mikrobiyal Kirlenme"

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyundaki "mikrobiyal kirlenme" nedeniyle 27 Ağustos'ta başlayan vatandaşların mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuruları devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyundaki "mikrobiyal kirlenme" nedeniyle 27 Ağustos'ta başlayan vatandaşların mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuruları devam ediyor.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuruların devam ettiği bildirdi.

Kızılkaya, devlet hastanesine başvuran hasta sayısının bugüne kadar 40 bin 786 kişi olduğunu kaydetti.

Hastaneye başvuranlardan Hacı Mehmet Sanrı, yaklaşık 10 gündür ailecek hastaneye geldiklerini ifade ederek, "Rahatsızlığın bir kısmını evde bir kısmını hastanede atlatmaya çalıştık. Halen rahatsızlığımız devam ediyor." dedi.

Ayşe Karakaş da ailelerindeki 4 kişinin de aynı şekilde rahatsızlandığını söyledi.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, salgın hastalığa neden olan içme suyu kuyularının etrafındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Ceyhan Nehri'nden su sızmasını önlemek amacıyla keson kuyularının arasına kil toprak dolgusu yapıldı. Atık su sızmasını önleme amacıyla kuyularının yakınından geçen ve Küçük Ceyhan olarak adlandırılan su kanalı da toprakla doldurularak kapatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Kızılkaya Elbistan Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title