Haberler

Elbistan'da Fahri Av Müfettişleri Göreve Başladı

Elbistan ilçesinde eğitimlerini tamamlayan fahri av müfettişleri göreve başladı.

Elbistan ilçesinde eğitimlerini tamamlayan fahri av müfettişleri göreve başladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğinde düzenlenen törende eğitimlerini başarıyla tamamlayan 12 fahri av müfettişine sertifikaları Bölge Müdürü Ayhan Deligöz tarafından verildi.

Deligöz, burada yaptığı konuşmada, av müfettişlerinin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak kaçak avcılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

Deligöz, kent genelindeki fahri av müfettişlerinin toplamda 22 olduğunu ifade ederek,  "Arkadaşlarımız gördükleri olumsuzluklar karşısında tutanak tutma, belge sorma yetkilerine sahiptir. Gerektiğinde kolluk kuvvetleri ile ortak hareket edebilirler ve bize bilgi verebilirler. Fahri av müfettişlerinin katkılarıyla kaçak avcılıkla mücadelemiz daha etkin şekilde sürecek" dedi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun'da, fahri müfettişlerin normal işlerin yananda yaban hayatının korunması içinde zaman ayırıp fedakarlık yapmalarının örnek bir davranış olduğunu aktardı.

Törene, Elbistan Belediye Başkan Vekili Turgut Akbaş, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ile Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Haydar Doğan katıldı - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title