Haberler

Elbistan'a Aile Destek Merkezi Açılıyor

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Elbistan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ilçe genelindeki dezavantajlı kesimlere hizmet verecek olan Aile Destek Merkezi’nin önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Elbistan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ilçe genelindeki dezavantajlı kesimlere hizmet verecek olan Aile Destek Merkezi'nin önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Kaymakam Akkoyun, bölgede tek olan Aile Destek Merkezi'nin Elbistan Kaymakamlığı SYDV tarafından hazırlanan proje kapsamında hayata geçirildiğini belirterek, "İnşallah bu merkez insanlarımıza bir umut, bir heyecan ve aynı zamanda bir uygulamalı mesleki eğitim anlamında katkı sağlar" diye konuştu.

Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ilçe genelindeki dezavantajlı ailelerin, sosyokültürel faaliyetlerin desteklenmesi adına yapılan projelere bir yenisini daha ekledi.

Aile bütünlüğünün korunması, ebeveynlere daha iyi bir birey, daha iyi bir anne, daha iyi bir baba nasıl olunur, bunların öğretilmesi ve bu konuda eğitim verilmesi gibi amaçları bulunan Aile Destek Merkezi, önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak. Göktürk Caddesi üzerinde hizmet verecek merkeze gelenler, mesleğe dayalı, hayata dayalı olarak açılacak kurslardan da yararlanabilecek. Hayata geçirilen bu projeyle Elbistan'da yaşayan dezavantajlı ailelerin temel eğitim, mesleki eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetlerle destekleyerek aile ve kent yaşamına daha aktif olarak katılımlarını sağlamak amaçlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ile birlikte Elbistan Aile Destek Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Kaymakam Akkoyun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı projenin özel ve örnek olacağını kaydetti.

Aile Destek Merkezi'nin ailevi sorunlar yaşayanlara destek olacağını belirten Kaymakam Akkoyun, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mız tarafından birkaç ay önce Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne sunulan projenin kabul görmesi neticesinde bölgemizde tek olan önemli bir merkez inşallah Elbistan'da hayata geçecek. Bu anlamda SYDV'mizin çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu proje özel ve örnek olacak. Aile Destek Merkezlerinin amacı, ilçemizde ailevi sorunlar yaşayan, belki de parçalanmış aileleri kapsayacak şekilde sosyal, kültürel, psikolojik anlamda destek vermek. Biz bu kurumun bu çerçevedeki katkısını önemsiyoruz" dedi.

Aile Destek Merkezi'nde aynı zamanda meslek edindirme kurslarının da açılacağını hatırlatan Kaymakam Akkoyun, "Aile Destek Merkezleri aynı zamanda ailelerimizin daha huzurlu, daha rahat çocukları ile birlikte yaşamalarını destekleyen aktiviteler de yapacak. Kültürel geziler, sosyal etkinlikler düzenlenecek. Bu ailelerimizi güçlendirmek, kuvvetlendirmek, aile içerisindeki birlik ve beraberliği güçlendirme anlamında ekonomik alanda ihtiyaç duydukları meslek edindirme noktasında da çeşitli kurslar açılacak ve destek verilecek. Meslek edindirme kursları açılacak. Bir ailenin ihtiyaç duyduğu durumlarda Aile Destek Merkezimiz yanlarında olacak. Ben önemli ve hayırlı işler yapacağına inanıyorum. Kısa bir süre içerisinde açılışını yapacağız. Ondan sonra da hızlı bir şekilde faaliyetler başlayacak" şeklinde konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Akkoyun Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title