Haberler

Elazığ Tso Başkanı İdris Alan Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım tarafından düzenlenen Çankaya Köşkü’ndeki, Cazibe Merkezleri Programı tanıtım toplantısında söz alan Elazığ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Cazibe Merkezi illerinde yapılacak yatırımların 6. Bölge desteklerinden yararlanması sözünü aldıklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından düzenlenen Çankaya Köşkü'ndeki, Cazibe Merkezleri Programı tanıtım toplantısında söz alan Elazığ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Cazibe Merkezi illerinde yapılacak yatırımların 6. Bölge desteklerinden yararlanması sözünü aldıklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Çankaya Köşkünde düzenlenen ve Cazibe Merkezi kapsamında yer alan 23 ilin, vali, milletvekili, belediye başkanı, ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsaları başkanlarının katıldığı tanıtım toplantısında söz alan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Cazibe Merkezi Programının amacına ulaşması için öncelikle tüm yatırımların 6. Bölge teşviklerinden istifade etmesi gerektiğinin altını çizdi. Cumhuriyet tarihinin en önemli destek programının hükümet tarafından devreye alındığını belirten Alan, "Elazığ gibi Teşvik Yasası kapsamında 4. bölgede yer alan iller için bu destek tek ayaklı kalmıştır. Programın amacına ulaşması ve istihdam sağlaması için 23 ilde yapılacak tüm yeni yatırımlar ve kapasite artımına gidecek tüm mevcut yatırımların teşviklerde 6. bölge desteklerinden yararlanması gerekmektedir. Biz bu durumu 2016 Kasım ayı içerisinde Başbakanımızla düzenlenen toplantıda dile getirmiş ve sözünü almıştık. Ancak 11 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan Cazibe Merkezleri kanunda yatırımların her ilin içinde yer aldığı teşvik yasasına göre değerlendirileceği maddesini görünce çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bu hayal kırıklığı tüm iş dünyamıza da yansıdı. Yaklaşık iki aylık süre içerisinde hep bunun müjdesini vermişken birden bire böyle bir kararın yayınlanması tüm beklentileri bir anda boşa çıkardı" dedi.

Tanıtım toplantısına davetlerinin tüm bölge iş dünyası adına önemli bir fırsat olarak gördüğünü ifade eden Alan, "Zaten Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan konuyla ilgili randevu girişimlerimizde olmuştu. Ancak programın tanıtım toplantısında Başbakanımızın bizlere söz vererek, yaşanabilecek sıkıntıları ve taleplerimizi dinlemesi çok iyi oldu. Konuyu tüm katılımcıların huzurunda ve canlı yayın esnasında bir kez daha Başbakanımıza bizatihi iletme fırsatı buldum" diye konuştu.

Elazığ'da yatırımların önündeki en ciddi engelin teşviklerde 4. bölgede olmaları olduğunu ve tüm iş dünyasının da bu konuda kendilerinden çözüm üretme beklentileri olduğunu dile getiren Alan, "Başbakanımızın da gerçekten bir devlet adamına yakışır ve olgunluk içerisindeki çözüm müjdesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Program için Türkiye Kalkınma Bankasında uygulama yönetmeliği yayınlanmıştır. Başvurular, Kalkınma Bankasına olduğu gibi, Kalkınma Bakanlığı ya da odamız bünyesindeki Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yatırım Destek Ofisine yapılabilecektir. Konu hakkında detaylı bilgilere odamızdan ya da FKA Yatırım Destek Ofisinden ulaşılabilecektir. İlimize ve tüm iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor" ifadelerinde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Çankaya Köşkü Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title